Ministr Prachař zrušil výběrové řízení na nového šéfa ŘSD

30.09.2014 13:06

Ministr dopravy Antonín Prachař zrušil soutěž na místo nového generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Organizaci nadále povede pověřená ředitelka Soňa Křítková. V tiskové zprávě to v úterý oznámilo Ministerstvo dopravy. Důvody pro zrušení soutěže ale neuvedlo.

Ministr Prachař zrušil výběrové řízení na nového šéfa ŘSD
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

„Přestože o post generálního ředitele se ucházela řada kvalitních manažerů, ministr Prachař nakonec po vyhodnocení všech nabídek a po zvážení aktuální situace v ŘSD ukončil výběrové řízení s tím, že ŘSD povede nadále pouze pověřená generální ředitelka Soňa Křítková," uvedl ve zprávě mluvčí úřadu Tomáš Neřold.

V ŘSD bude posílena kontrolní činnost

Zároveň bude podle ministerstva v organizaci posílena kontrolní činnost. Tu by nově měla vykonávat pětičlenná správní rada. V té by měli zasednout zástupci ministerstev financí a dopravy, Státního fondu dopravní infrastruktury, sněmovního hospodářského výboru a akademické obce.

Výběrové řízení na nového šéfa vyhlásilo ředitelství silnic poté, co bývalý generální ředitel Jan Kubiš koncem července rezignoval. O místo se ucházelo celkem 29 zájemců včetně současné pověřené ředitelky Křítkové, která byla podle zákulisních informací považována za favoritku.

Stanovená kritéria prý nevedla k výběru nejvhodnějšího kandidáta na post generálního ředitele

Výběrové řízení ale bylo napadáno s tím, že požadovaná kritéria nepovedou k výběru nejvhodnějšího kandidáta. Řízení kritizoval například prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš. Zatímco jazyková výbava byla podle stanovených kritérií prioritou, praxe z vedení organizace s větším počtem zaměstnanců nebo z oblasti výstavby dopravních staveb byla uvedena jen jako výhoda. Problematický byl podle šéfa profesního svazu rovněž fakt, že výběrové řízení vypsalo ŘSD, nikoliv Ministerstvo dopravy jako jeho nadřízená organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…