Ministr Ťok naštval řidiče: Já se při jízdě po D1 nestresuju, tak to taky nedělejte

30.04.2017 7:03

Ministr dopravy za Babišovo hnutí ANO Dan Ťok ve čtvrtečním Interview ČT24 prohlásil, že jeho samotného nestresují cesty po dálnici D1. Než tato slova pronesl, měl se možná dvakrát a snad i třikrát zamyslet. Mezi řidiči tím prý totiž vyvolal bouři. Informuje o tom server bleskově .cz.

Ministr Ťok naštval řidiče: Já se při jízdě po D1 nestresuju, tak to taky nedělejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Modernizace dálnice D1 běží za plného provozu dálnice. Šéf resortu dopravy Ťok nejednou prohlásil, že dálnice je vlastně stavěna celá znovu a člověk musí počítat s komplikacemi. Pokud s nimi počítá a zná různé objížďky, nemusí se cestami na této dálnici stresovat.  „Já vám možná řeknu, že to pro mě není stresující,“ prohlásil ministr s tím, že v opravovaných úsecích jsou otevřeny dva pruhy tam a dva pruhy zpátky a pokud všichni jezdí podle pravidel, podle člena vlády běží všechno v podstatě bez problémů.

Celé vystoupení pana ministra naleznete zde

Nikdo není dokonalý, a i sám ministr uznává, že by se na dálnici dalo pracovat rychleji, ale tady prý člen vlády naráží na odpor firem a obcí. Obce podle Ťoka odmítají přistoupit na třísměnný provoz, firmy sice na dálnici pracují víc než 8 hodin denně, ale pouze s jednou směnou dělníků. Ťok by uvítal, kdyby na dálnici pracovaly dvě směny dělníků, každá sedm hodin, prý by udělaly víc práce.

Profesionální řidiči se proti ministrovi hlasitě ohradili. „Pan ministr Ťok má služební vůz s řidičem a zřejmě ho to tolik netrápí. Když máte své auto, spěcháte, protože, když nestihnete doručit včas zásilky, tak vám taky může hrozit vyhazov, tak asi úplně v klidu nejste. Asi by si měl pan ministr dát mokrý hadr na hlavu, než začne říkat takové bláboly,“ řekl naštvaně pan Stanislav, profesionální řidič dopravní služby.

Celý článek naleznete zde

„Pan ministr by měl spíš držet ústa a krok. Protože on je totálně mimo mísu. Díky němu a jemu podobným se u nás stále stejné firmy patlají se stavbami nebo rekonstrukcemi silnic a dálnic neskutečně dlouho a neskutečně draze a pak je to mnohdy i neskutečně nekvalitní. Proč to za hranicemi v Rakousku, v Německu nebo na Slovensku jde lépe a u nás ne? Na to by se měl ministr zaměřit a ne štvát lidi,” rozpálil se takřka doběla profesionální řidič Jaromír z Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…