Ministr Vojtěch chce fakticky lidi k očkování donutit, míní Okamura

15.07.2021 16:16 | Ze sítí

Vládní rada pro zdravotní rizika rozhodla, že od září si budou lidé preventivní testy na covid-19 hradit sami. Proplácení 4 antigenních testů a 2 PCR testů měsíčně brzy skončí. Bude se to týkat i školáků starších dvanácti let, kteří už mají možnost, nechat se naočkovat. Proti tomu se razantně postavil předseda hnutí SPD Tomio Okamura, neproplácení testů označil jako diskriminaci těch, kteří se nenechají naočkovat.

Ministr Vojtěch chce fakticky lidi k očkování donutit, míní Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní očkovací centrum zřízené v multifumkční hale O2 universum

Anketa

Vadí vám, že od 1. září by si neočkovaní měli pravidelné testy na covid-19 platit sami?

54%
42%
hlasovalo: 10155 lidí
Hnutí SPD dlouhodobě zastává názor, že očkování musí být dobrovolné a těm, kteří se naočkovat nenechají nesmí být omezovány jejich občanské svobody. Okamura považuje neproplácení testů za diskriminaci a snahu vlády lidi k očkování donutit. „To jednoznačně odmítáme,“ dodává. 
 
„Když už vláda povinné testování po občanech vyžaduje, je její povinností občanům testování zdarma zajistit! A je nepřípustné, aby vláda znevýhodňovala občany, kteří se očkovat nechtějí, tím, že si budou muset platit testy. Odmítáme covidovou tyranii,“ uvedl předseda SPD. 
 
Zdarma by od září měly zůstat jen testy po indikaci lékařem nebo hygienou. Testy podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha představují vysoké náklady pro systém veřejného zdravotního pojištění.
 
„Nemyslím si, že je dlouhodobě udržitelné, abychom takovéto testy hradili z veřejného zdravotního pojištění,“ uvedl ministr. Dodejme, že se měsíčně jedná o stovky milionů korun, které stát pojišťovnám proplácí. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…