Ministr školství projedná s řediteli výchovných ústavů ochranu pedagogů

17.04.2014 6:11

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) se dnes v Praze sejde s řediteli všech výchovných ústavů v republice, představí jim svůj návrh na vyšší právní ochranu pedagogů. Ministr tímto návrhem reagoval na nedávný brutální útok chovanců na vychovatele ústavu v Králíkách na Orlickoústecku.

Ministr školství projedná s řediteli výchovných ústavů ochranu pedagogů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

Vloni Ministerstvo školství přijalo 68 oznámení o útocích na pedagogy a vychovatele, 53 případů řeší policie. Ministr chce pro výchovná zařízení lepší metodiku, víc peněz na provoz a víc personálu. V případě brutálních mladých útočníků je ale podle něj nutné zaměřit se i na represi. Proto by se měly zpřísnit postihy za napadení učitelů a vychovatelů.

K vyšší právní ochraně pedagogů se ale řada politiků napříč stranami staví skepticky.

Před třemi týdny v Králíkách čtrnáctiletý mladík bodl vychovateli šroubovák do krku, minul tepnu o pár centimetrů, a s o rok starším kamarádem zkopali vychovatelku. Minulý týden došlo k dalšímu incidentu v Boleticích na Děčínsku, kdy se z tamního ústavu pro pachatele nejbrutálnějších činů pokusil jeden z chovanců utéct. Plánované napadení vychovatele bylo včas odhaleno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…