Ministři vám vinšují. A Andrej Babiš si do nového roku dal skutečně hodnotný závazek

06.01.2015 17:32

I v době vánočních a novoročních svátků se někteří politici podělili s ostatními uživateli sociálních sítí se svými zážitky či pocity, které v nich vyvolával konec starého a začátek nového roku. Patřili mezi ně ministr obrany Martin Stropnický (ANO), ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (nestraník, nominovaná ANO), ministr financí Andrej Babiš i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Ministři vám vinšují. A Andrej Babiš si do nového roku dal skutečně hodnotný závazek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Šlechtová se na sociální síti svěřila, že „pokud opravdu něco nemá ráda, tak je to lhaní či záměrné mlžení a zneužívání informací“. Přiznala, že i ona „dostává kopance“, ale rozhodla se to nevzdat a bojovat. Nepřímo k tomu vyzvala i ostatní. „A měla by nás v našich skutcích vést alespoň slušnost,“ dodala.

Zanechte svých podvůdků

Krátce po silvestrovském poledni se na sociální síti rozepsal i ministr obrany. Přání do roku 2015 bylo v jeho podání poněkud netradiční: „Aby vás ten rok bavil, abyste něco dokázali, abyste milovali a byli milováni. Aby to zkrátka celé mělo smysl,“ uvedl. Přidal ale i přání pro „ostatní“. Těm přeje, aby zanechali svých podvůdků, které si vždycky dokáží ospravedlnit, aby byli méně zapšklí a zakyslí, aby zapomněli aspoň na rok na hrabivost a sebeobelhávání... „Tak nevím, jestli toho nechci nějak moc najednou... Ale co, třeba se ujme aspoň něco,“ dodal.

Po roce sezení ve sněmovně mám 92 kg. Začínám zase cvičit

Svému twitterovému účtu se ministr financí Babiš svěřil se svým trápením, které mu přineslo angažmá ve vrcholové politice. „V červenci 2013 jsem měl 77 kg, 10 % tuku (a 0,5 % preference ANO). Po roce sezení v PS a na vládě vedle bufetu mám 92 kg. Začínám zase cvičit.“

Na sport se na přelomu starého a nového roku vrhnul také ministr zemědělství Marian Jurečka, který vyrazil na hory se snowboardem. „Tak jsem si po deseti letech šel zkusit prkno coby tradiční lyžař... A ono to jde,“ svěřil se na sociální síti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…