Miroslav Kalousek opět perlil na účet prezidenta. Tentokrát došlo na slinty a dědečka chlíváčka

21.02.2017 21:17

Prezident Miloš Zeman vystoupil v Poslanecké sněmovně, aby se obsáhle vyjádřil k chystané novele zákona o ochraně přírody a krajiny. Rozcupoval ty ekologické aktivisty, kteří se podle jeho názoru chovají jako ekoteroristé. Proslov prezidenta si vyslechl i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a označil Zemanova slova za smutnou parodii na prezidentský projev. Ale nejen to...

Miroslav Kalousek opět perlil na účet prezidenta. Tentokrát došlo na slinty a dědečka chlíváčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

Prezident Miloš Zeman na půdě Poslanecké sněmovny promluvil k zákonu o ochraně přírody a krajiny. Hájil zájmy lidí žijících na Šumavě a v jejím okolí.Stejně se na problematiku dívá i Senát, který zákon poslancům vrátil. Zákonodárci sedící v dolní komoře Parlamentu se však obávají, že přílišná snaha vyjít vstříc obcím povede k likvidaci národních parků.

Prezident si to nemyslí. Na Šumavě se byl opakovaně podívat a podle vlastních slov viděl, co s tímto krásným kusem přírody udělal exministr pro životní prostředí Martin Bursík. Ve jménu přirozených procesů prý Bursík nechal Šumavu poničit kůrovcem.

Celý projev prezidenta naleznete zde

O totéž se prý snažily i aktivistky, které nechtěly dřevorubcům dovolit pokácet nakažené stromy.

„Ale tehdy za vlády Martina Bursíka, přítele kůrovce, jak se sám označil (ojedinělý smích zprava), se k těmto třem ztepilým smrkům připoutaly tři neméně ztepilé dívky z hnutí Duha. A když tam přišli dřevorubci, tyto dívky bránily dřevorubcům v pokácení těchto stromů. A místo toho, aby je tito dřevorubci přeřízli (pobavení v sále.), pardon, mám tím samozřejmě na mysli ty stromy, nechápu, proč se smějete, aby je ti dřevorubci přeřízli, tak odešli,“ řekl prezident.

Tato slova lze vykládat různě a lidé si z nich také na sociální síti tropí žerty. Projev nezůstal stranou pozornosti ani u uživatelů Twitteru. Ten prezidentova slova převyprávěl takto: "Místo aby dřevorubci ztepilé dívky z hnutí Duha připoutané ke smrkům přeřízli (nevím, proč se smějete), tak odešli". A to přimělo k reakci další, například předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. „To je potíž právě v tom žánru. MZ už není schopen odlišit projev v PS od slintů ‚dědečka chlíváčka‘ ve čtvrté cenové..Vyhodí mluvčího?“ zeptal se v reakci na Twitteru Kalousek. A přidal smajlíka.

 

 

Celkově byl však Kalousek z projevu prezidenta spíše smutný. „Slyšel jsem už mnoho projevů všech tří prezidentů v PS. Dobrých i slabších. Dnešek je ale jen smutná parodie na tento žánr...“ doplni předseda TOP 09.

Není to přitom poprvé, co se Miroslav Kalousek vyjadřoval velmi kriticky na adresu prezidenta. Před pár dny o hlavě státu poznamenal, že se sice nechová v rozporu s Ústavou ČR, ale je to proto, že tvůrci naší ústavy nepočítali s tím, že by se někdo v úřadu prezidenta mohl chovat jako čuně. „Ústavodárce nepředvídal, nemohl předvídat, že prezident ČR se bude chovat jako čuně.Tak to v textu explicitně neupravil,“ podotkl Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…