Miroslava Němcová naložila v ČT Babišovi i Zemanovi. Je prý zaslepený mstou, zato Havel a Klaus měli noblesu

17.05.2017 19:30

Někdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) ve středečním Interview ČT24 usedla proti moderátorce Světlaně Witowské a prozradila jí, co si myslí o vládní krizi, o Andreji Babišovi (ANO) a jeho nástupci v úřadu Ivanovi Pilném. Ten si názor této dámy zřejmě za rámeček nedá.

Miroslava Němcová naložila v ČT Babišovi i Zemanovi. Je prý zaslepený mstou, zato Havel a Klaus měli noblesu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) schválil změnu na postu ministra. „Já myslím, že to dobrá volba není. Proč si myslím, že to není dobrá volba, to je kvůli slovům pana Pilného před dvěma dny, kdy řekl, že takovou nabídku na ministra nedostal a že je tomu rád, kdyby ji dostal, prý by ji odmítl, protože se necítí být dostatečně kompetentní, ale včera řekl, že už to zvažuje a dnes tu nabídku přijal,“ zahájila Němcová.

Když se dozvěděla, že pan Pilný nabídku přijme, pokoušela se o něm něco zjistit z otevřených zdrojů a jedna věc ji překvapila. „Co mě zarazilo, je to, že od roku 1972 až do roku 1992 o něm nevíme vůbec nic. Možná se to dohledat dá, ale já jsem to nenašla. Takže my máme ministra financí, který se na to necítí a o kterém po dobu dvaceti let nevíme vůbec nic,“ kroutila hlavou.

Posléze se tvrdě pustila do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Podle jejího názoru rozhodně nerozkryl nejasné pozadí svého podnikání. „Babiš kupříkladu tvrdí, že mu s Agrofertem pomohli v počátcích jeho švýcarští spolužáci.“  

„On nic nedokázal, nikdo jsme ještě neslyšeli jediné jméno švýcarského spolužáka, který by mu půjčil na Agrofert. Kdo mohl jít za normalizace studovat do Švýcarska? A tam pak našel nějaké kamarády v šestnácti letech, kteří mu pak měli půjčit na Agrofert? Tyhle báchorky on lidem vykládá,“ rozčilovala se Němcová s tím, že podle jejího názoru Babiš spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností, protože opak dosvědčili Andreji Babišovi bývalí pracovníci StB. Proto je pro ni Babiš nedůvěryhodný.

Nevěrohodné pro ni je i hnutí ANO, ve kterém je jak levicové, tak pravicové křídlo, a dáma neví, co si o politice tohoto hnutí myslet, jelikož je ideově neukotvené. Doufá, že ANO zazáří jako kometa a pak pohasne. Věří, že jako první se od ANO odvracejí podnikatelé, kteří zjistili, že stát nelze řídit jako firmu, to jest autoritářsky. Tito podnikatelé by se podle Němcové mohli vrátit k ODS.

Němcová má za to, že vládní krize neskončila a vědomi si toho jsou i občané, kteří po týdnu znovu dorazili na Václavské náměstí, aby vyjádřili nesouhlas s počínáním šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana. Stejně jako minulý týden nesou protesty název „Proč? Proto“. A stejně jako minulý týden se protesty nekonají jen v Praze.

Někdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny chápe, že lidé protestují i proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Dáma totiž nemá pochopení pro to, jak Zeman ve funkci postupuje. Zatímco T. G. Masaryk, ale i Václav Havel a Václav Klaus si zachovávali v úřadu určitou noblesu, Miloš Zeman si ji prý rozhodně nezachoval. „Msta ho zaslepila na tolik, že je prezident schopen udělat úplně cokoliv,“ varovala Němcová.

V závěru pořadu odmítla myšlenku, že by mohla být kandidátkou ODS na prezidentku. „Ne, neuvažuji o tom,“ řekla jasně.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…