Místo úžasné investice policejní zátah a výbuch. Topkař Vávra lákal, teď zuří a nadává

03.12.2022 16:17 | Komentář

Policie dorazila do kanceláří investiční společnosti Xixoio. Podezřívá totiž zakladatele startupu Xixoio Richarda Watzkeho, že místo aby peníze předané od třetích osob řádně investoval a zhodnocoval, vylepšoval si raději život svůj i své rodiny. Na twitteru kvůli společnosti Xixoio vypukla slovní přestřelka.

Místo úžasné investice policejní zátah a výbuch. Topkař Vávra lákal, teď zuří a nadává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Server Seznam Zprávy informuje, že policie si posvítila na společnost Xixoio. Má totiž podezření, že peníze lidí vložené do této firmy nebyly investovány tak, jak bylo slibováno.

„Všechny zjištěné poznatky nasvědčují a potvrzují skutečnost, že veškerá činnost obchodní firmy Xixoio i dalších společností ovládaných Richardem Watzkem, jeho manželkou a dalšími spřízněnými osobami, jež měla být primárně určena k pravidelnému zhodnocování finančních prostředků investorů, slouží výhradně k masivnímu podvodnému vylákání finančních prostředků investorů,“ napsal vyšetřovatel v dokumentu, který má server k dispozici.

Peníze lidí byly částečně investovány do reklamy, aby se mezi lidmi vytvořil dojem, že je super nápad dát své peníze právě společnosti, která je občanům zhodnotí. Ale ve skutečnosti za tyto peníze byly zmíněnou společností nakupovány nemovitosti a pěkná auta spřízněným osobám.

„„Obdržené finanční prostředky investorů byly použity zcela v rozporu s obchodními podmínkami, například na nákup nemovitostí čí luxusních vozidel pro soukromé osoby, uhrazení osobní exekuce, financování masivní reklamní kampaně, vyplácení nadměrných provizí obchodním zástupcům,“ stálo také v dokumentu.

Jedním z lidí, kteří společnost podpořili, byl investor, bývalý generální ředitel Komerční banky Radovan Vávra, který kvůli tomu na sociální síti Twitter čelil kritice. 

Jedna ze slovních přestřelek se odehrála mezi Vávrou a publicistou Čestmírem Strakatým z Reflexu.

„Už ten princip tokenizace začínám chápat,“ napsal k tomu Čestmír Strakatý.

A Vávra ihned přešel do protiútoku. „Ti brzo otrnulo na to, že jsi se mnou spolupracoval na propagaci XIXOIO,“ kontroval.

Spor o Xixoio

Podle informací podcastu Stopáž Jana Kordovského na serveru Seznam Zprávy se ale Vávra na žádných podvodných aktivitách nepodílel a z propagace společnosti Xixoio osobní finanční prospěch neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…