Místopředseda ODS se zlobí na Moravce: Zneužil mě

02.04.2012 22:34

Důrazně se ohrazuji proti manipulativnímu a neobjektivnímu napadání mé osoby a práce v čele dozorčí rady Lesů ČR, kterého se v nedělním pořadu OVM dopustil jeho moderátor Václav Moravec. Jako nástroj mu posloužil Kontrolní závěr NKÚ z kontroly provedené v loňském roce v Lesích České republiky, uvedl místopředseda ODS v reakci pro ParlamentníListy.cz.

Místopředseda ODS se zlobí na Moravce: Zneužil mě
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

"Bez toho, aby mi dal alespoň minimální prostor vyjádřit se k tématu, tak jako se mohl ke „své“ Zvěřinové kuchařce vyjádřit pan Radek John, zneužíval pan Moravec mé jméno ke svým interpretacím závěrů NKÚ. Celé jeho vystupování k uvedenému tématu mělo evidentně vzbudit v divácích dojem, že jsem se v pozici předsedy dozorčí rady Lesů ČR já nebo i její ostatní členové dopouštěl něčeho nezákonného. Takovou interpretaci zásadně odmítám," konstatoval v pondělí večer místopředseda ODS Pavel Drobil.

Ten je přesvědčen, že novinář, který ctí princip vyváženosti a objektivity, by měl osobám, o kterých chce ve svém pořadu hovořit, poskytnout alespoň minimální prostor pro vyjádření.

Drobil zároveň vysvětlil, že V čele dozorčí rady Lesů ČR působil přes tři roky.

"Jako předseda dozorčí rady jsem za výkon této funkce pobíral odměnu asi 2 500 korun měsíčně. Je zřejmé, že takto ohodnocená funkce nikomu neumožní, aby se této odpovědné funkci věnoval na plný úvazek, jak by si zasloužila. Funkci jsem se snažil vykonávat nikoliv formálně, jak by asi odpovídalo jejímu ocenění, ale aktivně," dodal Drobil.

Moravec ve svém nedělním pořadu opakovaně použil Drobilovo jméno zejména v souvislosti s údajně chybným hospodařením, kterého se měl tento státní podnik dopustit například u vydání kuchařky receptů, kdy jeden výtisk přišel na více jak 4 tisíce korun. Drobil v pořadu Otázky Václava Moravce prostor nedostal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …