Místopředseda Senátu Sobotka: Je smutné, když státy otevřou náruč imigrantům, pak to neumí řešit a přehazují to na jiné

04.12.2014 14:57

Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) na svém facebookovém profilu nepřímo kritizoval státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzu, který vyjádřil nesouhlas s plány britské vlády na omezení přistěhovalectví. Sobotka se odvolává na to, že dostává na Prouzovo vyjádření množství negativních reakcí.

Místopředseda Senátu Sobotka: Je smutné, když státy otevřou náruč imigrantům, pak to neumí řešit a přehazují to na jiné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka

Sám Sobotka souhlasí s dřívějšími vyjádřeními německé kancléřky Angely Merkelové a britského premiéra Davida Camerona, kteří se měli vyjádřit v tom smyslu, že multikulturalismus fakticky selhal.

„Je smutné, když některé státy otevřou náruč imigrantům, kteří se potom odmítají přizpůsobit hodnotám hostitelské země a většinové společnosti,“ napsal Sobotka.

V této souvislosti vyjádřil obavy, že se EU chová iracionálně a svojí neschopností řešit problémy je přenáší na jednotlivé státy a v tomto případě i na Českou republiku. „Vláda i parlament musí být ve střehu, ČR i EU má křesťanské základy a je nutné na tom stavět a trvat,“ dodal Sobotka.

Celý text příspěvku Přemysla Sobotky na jeho facebooku:

Dostává se ke mně hodně negativních reakcí na vyjádření státního tajemníka pana Prouzy k imigrantům. Můj osobní postoj je tento: Německá kancléřka Merkelová, britský premiér Cameron i další politici prohlásili, že multikulturalismus fakticky selhal a já s nimi souhlasím. Je smutné, když některé státy otevřou náruč imigrantům, kteří se potom odmítají přizpůsobit hodnotám hostitelské země a většinové společnosti. O tom, jak se museli přizpůsobit, by mohli vyprávět naši emigranti v roce 1948 i 1968.

Mám obavy, že EU se znovu chová iracionálně a svojí neschopností řešit problémy je přenáší na jednotlivé státy a v tomto případě i na Českou republiku.

Vláda i parlament musí být ve střehu, ČR i EU má křesťanské základy a je nutné na tom stavět a trvat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…