Mladé konzervativce povede i nadále jejich dosavadní předseda Fremr

01.03.2014 16:47

V čele Mladých konzervativců bude stát další dva roky jejich dosavadní předseda Jiří Fremr. Do funkce ho dnes opět zvolili delegáti na kongresu, který se uskutečnil v Praze. Prvním místopředsedou se stal Lukáš Vítek, který nahradil svého předchůdce Matěje Trávníčka. Na kongres zavítal také předseda ODS Petr Fiala, který konzervativcům kromě jiného poděkoval za podporu v loňských předčasných sněmovních volbách.

Mladé konzervativce povede i nadále jejich dosavadní předseda Fremr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala, předseda ODS

Předseda ODS Fiala v projevu podotkl, že ODS i celá česká pravice ztratila voliče i podporovatele právě mezi mladými lidmi, například ve skupině do 29 let ji volilo šest procent lidí. Pokud chce být do budoucna úspěšná, musí tento trend obrátit, a v tom vidí velkou úlohu právě Mladých konzervativců, uvedl šéf ODS.

„Chceme-li obnovit pravici, tak to také znamená, že teď není čas na štěpení, hádky, spory," zdůraznil. Nabídl konzervativcům, že pokud navrhnou své dva kandidáty, je ODS připravena je zařadit do druhé poloviny kandidátky ve volbách do Evropského parlamentu.

Staronový předseda Fremr očekává, že se Mladí konzervativci hodně zaměří na vzdělávání ohledně liberálně-konzervativních hodnot a na vzdělávání zejména mladých lidí v moderních dějinách. Fremr na sebe upoutal pozornost médií hlavně v souvislosti s obžalobou z křivého obvinění, kvůli kterému stanul před soudem. Podle státního zástupce lhal o incidentu z roku 2010, kdy se v Plzni-Újezdě dostal do konfliktu s jiným mužem, kterého údajně zbil. Fremr dnes ČTK řekl, že si myslí, že kauza má politické pozadí.

Důraz na svobodu a tradice

Mladí konzervativci o sobě na svých stránkách píšou, že jejich cílem je prosazovat konzervativní a liberální myšlenky s důrazem na svobodu jednotlivce a tradice evropské civilizace. Jsou také pro minimální zdanění, podporu nestátních organizací sociální pomoci a přestup k fondovému financování důchodového systému. Jejich ustavující sjezd se konal v roce 1991 v Praze.

Řada bývalých členů Mladých konzervativců působí v politice. Například jejich místopředsedou byl v letech 2000 až 2001 bývalý olomoucký primátor a poslanec Martin Novotný, v jejich čele stál v roce 1997 i současný předseda Svobodných Petr Mach. Členem byl i někdejší ministr vnitra Ivan Langer (ODS) a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (dříve ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…