Mladí rudí vzpomínají: Přijela Rudá armáda a začali jsme budovat nový svět

08.05.2012 11:30

Svaz mladých komunistů Československa se na svém webu komsomol.cz opět vyjadřuje k historické události ze svého pohledu. 9. května si podle nich připomeneme výročí příjezdu Rudé armády do Prahy. Ta nám přinesla nejen osvobození, ale hlavně socialismus, píší.

Mladí rudí vzpomínají: Přijela Rudá armáda a začali jsme budovat nový svět
Foto: Petr Kupka
Popisek: Předseda Svazu mladých komunistů Československa Prostějovsko Martin Peč

„Začala nová éra pro nás všechny - budování lepšího světa, budování socialismu. Začali jsme budovat nový svět, ten, který už by neumožňoval novou mnichovskou zradu, ale mírový život pro nás i pro budoucí generace. Ale bohužel se naskytli i ti, kteří nám záviděli, a právě proto musela začít Studená válka,“ píše se na stránkách.

Nejlepší podmínky na světě

Jako by autor opisoval z Rudého práva. Začala prý totiž etapa, kdy měl člověk nejlepší podmínky na světě – každý měl byt, práci, každý mohl bez existenčních problémů založit rodinu.

„Nezapomínáme, že to je dnešní kapitalismus, který zruinoval kdysi vyspělou ČSSR, zemi s vyspělým zemědělstvím a průmyslem, které nám záviděl celý svět! Nezapomínáme, že to byl právě socialismus, který přivedl naši zem mezi nejvyspělejší státy Evropy a zajistil nám mírový život na dalších 40 let! Děkujeme SSSR za osvobození a velice si vážíme padlých vojáků Rudé armády, kteří nám přivezli lepší naději pro žití!“ vzpomínají mladí komunisté.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…