Mládkova slova o parazitech nadzdvihla ministra Kubu. Důrazně s nimi nesouhlasí

17.03.2013 18:40

Slova Jana Mládka na sjezdu ČSSD, ve kterých označil živnostníky za parazity, nenechala chladným ministra průmyslu a obchodu a 1. místopředsedu ODS v jedné osobě Martina Kubu. V rozhovoru pro deník Právo Mládkův výrok důrazně odmítl, uvedl server Novinky.cz.

Mládkova slova o parazitech nadzdvihla ministra Kubu. Důrazně s nimi nesouhlasí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

"Považuji to za nehorázný populistický útok. Je to urážka poctivých živnostníků a jejich rodin a ČSSD naplno představila svůj plán šlápnout na krk aktivním a podnikavým lidem, kteří se o sebe dokáží postarat a nenatahují ke státu ruku. Je třeba si tento vzkaz pamatovat pro volby 2014. Musím se velmi tvrdě proti zmíněnému výroku ohradit," reagoval v rozhovoru Kuba na Mládkův výrok.

Výhrady má také k záměru ČSSD provést změny v důchodové reformě. Sociální demokracie podle něj ignoruje stárnutí populace, což ovšem může dnešní střední generaci a s ní celou zemi přivést do neřešitelných problémů.

ČSSD proti zaměstnancům i zaměstnavatelům

Problémy nastanou podle Kuby i tehdy, zvýší-li ČSSD minimální mzdu. Podle ministra jde takové zvyšování v době recese proti zájmům zaměstnanců i zaměstnavatelů a představuje další brzdu ekonomiky. Pokud pak sociální demokraté zamýšlejí zvýšit i daně a zatížení podnikatelů, zasáhnou tím silně chod české ekonomiky. Povede to prý k odlivu schopných lidí do zahraničí.

"Je to další trestání úspěchu, schopnosti a vzdělání. ČSSD se snaží lidem namluvit, že jsou tu samé bohaté firmy a podnikatelé, které stačí jen pořádně zdanit a je vyhráno. Naprosto si neuvědomuje, že dnes celá Evropa bojuje o konkurenceschopnost a udržení se na trzích proti agresivním asijským ekonomikám," poznamenal místopředseda ODS.

"Navíc mě zlobí pokrytectví, neboť ještě před třemi měsíci Bohuslav Sobotka kritizoval vládní návrh zvýšení DPH a nyní přiznává, že to bylo pro udržení veřejných rozpočtů nezbytné," dodal ministr Kuba s tím, že to není poprvé, kdy ČSSD obrací svou argumentaci naruby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…