Mladý Klaus je silnější než Fiala. A v posledních dnech si z něj vyloženě tropí žerty, píše komentátor

06.04.2019 9:48

Poslanec Václav Klaus svým bývalým kolegům z ODS ukázal, že má větší sílu než oni. Otázka je, co bude dál.

Mladý Klaus je silnější než Fiala. A v posledních dnech si z něj vyloženě tropí žerty, píše komentátor
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Komentátor Petr Hartman na vlnách Českého rozhlasu konstatoval, že poslanec Václav Klaus mladší má prozatím větší sílu než předseda ODS Petr Fiala a jeho straničtí kolegové působící ve Sněmovně.

Když byl Václav Klaus vyhozen se strany, jelikož dlouhodobě postupoval v rozporu s dlouhodobým směřováním strany, šéf ODS Petr Fiala dal Klausovi na výběr – buď sám opustí křeslo předsedy školského výboru, nebo z něj bude odvolán. Jenže Klaus tušil, že odvolán nebude, protože k tomu ODS nezíská dost hlasů. Občanské demokraty si proto vychutnal.   

„Řady ODS neopustil dobrovolně, proto nemá důvod vyjít této straně vstříc. Naopak si vychutnává její bezmoc. Ta se projevuje v tom, že Klaus junior zůstává předsedou výboru. Tajné hlasování totiž jeho setrvání v této funkci posvětilo,“ uvedl Hartman.  

Publicista to přičítá na vrub politické neobratnosti občanských demokratů, kteří se rozhodli učinit krok, aniž by si pro něj předem zajistili dost hlasů. Pokud chce ODS svou pověst napravit, musí najít někoho, pro koho hlasy dokáže získat. Třeba výměnou některých poslanců mezi výbory. Pokud se o to občanští demokraté alespoň nepokusí, budou nuceni strpět to, že si Klaus mladší jako předseda školského výboru bude z ODS tropit žerty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…