Mladý Klaus vysvětluje, jak to bylo se slovy o koalici s Babišem. Říkal to prý jen titulek novinářů, ne on

04.03.2017 20:32

Pouhý rok poté, co se stal Václav Klaus mladší řadovým členem ODS, umístil se na třetím místě její pražské kandidátky. Expert strany pro oblast školství v rozhovoru pro server Echo24 uvedl, že jeho cílem je hájit hodnoty, na kterých byla ODS založena. Vysvětlil také, jak to bylo s jeho údajným tvrzením, že ODS by po volbách mohla jít do koalice s hnutím ANO.

Mladý Klaus vysvětluje, jak to bylo se slovy o koalici s Babišem. Říkal to prý jen titulek novinářů, ne on
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus mladší

Server připomněl, že Václav Klaus mladší je na kandidátce za Janou Černochovou a Filipem Humplíkem. S jakými cíli půjde do voleb? „Chci přinést naději hlavně ředitelům a učitelům škol, že se na školách zase začne učit, že přestanou být ideologickými laboratořemi. Proto se budu soustředit hlavně na řadu školských témat. Krom toho ale budu hájit hodnoty, na kterých byla ODS založena a které poměrně pravidelně uvádím ve svých komentářích,“ prohlásil Klaus mladší.

Celý text je ZDE

V nedávném rozhovoru pro Seznam.cz uvedl, že by ODS, pokud získá ve sněmovních volbách alespoň 15 %, mohla jít do vlády s hnutím ANO. „To říkal jenom titulek, co dělali novináři. Já jsem mluvil o tom, že se má hájit program, že ho není možné vyměnit za nějaká křesla. Abych si zase neobratností nenaběhl, řeknu to stručně. Podpořím vládu, která bude chtít zrušit elektronickou evidenci tržeb, kontrolní hlášení, snížit a zjednodušit daně. ODS musí být silná, aby mohla prosadit svůj program,“ vysvětlil Klaus mladší.

Na začátku roku založil Centrum pro občanské svobody, kde zaměstnává několik lidí. Odmítá ale říct, kdo mu na jeho provoz finančně přispěl. Proč? „Je to spolek. Ve stanovách máme, že nebereme peníze od státu ani z ciziny. Takže do toho nikomu nic není,“ konstatoval. Na námitku, zda by přispěvatele neměl zveřejnit teď, když kandiduje do Poslanecké sněmovny, uvedl, že se to voleb netýká. „Nemůžu vystavit teroru třeba nějakou paní Novákovou, co má cukrárnu a poslala nám 5 tisíc. Lidé se už zase začínají bát, bohužel,“ prohlásil Klaus mladší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…