Mladý Stropnický se pustil do Šlechtové: Nic nedohodla, tak se hojí na veřejnosti!

27.06.2017 22:45

Místopředsedové sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj František Adámek (ČSSD) a Václav Horáček (TOP 09 a STAN) a předseda Zelených Matěj Stropnický svedli v úterních Událostech, komentářích slovní bitvu o novelu stavebního zákona.

Mladý Stropnický se pustil do Šlechtové: Nic nedohodla, tak se hojí na veřejnosti!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Ačkoli koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL prosadila novelu stavebního zákona, ale Adámek si není jist, zda novela zrychlí stavební řízení. ukáže to až praxe.

Horáček konstatoval, že celý poslanecký klub TOP 09 a STASN hlasovali proti této novele. Protože nepřinese nic nového.

Stropnický byl ještě kritičtější. „V žádném případě se nezrychlí, nic a to proto, že paní ministryně Šlechotvá nedokázala uzavřít dohodu s žádným ze svých kolegů,“ rozčiloval se Stropnický. Pořád je to tedy tak, že se budou ke stavebnímu řízení vyjadřovat hasiči, kominíci a jiní. Jedno razítko do procesu prý ještě přibude. „Pani mínistryně nepřesvědčila vůbec nikoho, tak se zhojila na to, kdo jí zbyl a to je veřejnost,“ rozčiloval se Stropnický.

Veřejnost prý tak nebude mít právo vyjadřovat se třeba k lokálním stavbám, které mění ráz krajiny. Lidé se budou moc vyjadřovat tak akorát k velkým dálnicím a novým železnicím, a to je dost málo. Horáček tady dal Stropnickému za pravdu.

A Stropnický pokračoval. „Ta účast veřejnosti, spolků byla do toho zákona vtělena proto, že ten předchozí režim stavěl bezohledně, a dokonce boural celé vesnice,“ vysvětloval šéf Zelených. Vesnice tu sice zatím nikdo nebourá, ale státu se ani dnes nelíbí, když lidé mluví do projektů. Zásahy veřejnosti jsou přitom podle Stropnického mnohdy namístě. Šéf Zelených poukázal např. na stavbu dálnice D8. „Ta stavba byla nezákonná a ona taky spadla,“ uvedl.

Posléze Adámkovi vmetl do tváře, že jako pražský zastupitel hájí zájmy developerů, což ovšem Adámek okamžitě rázně odmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…