Mlátil své manželky, bral steroidy a zatrhával si v kalendáři ramadán. Přečtěte si, co byl zač muž, který vystřílel klub v Orlandu

19.06.2016 10:04

Britský deník Daily Mail přináší další podrobnosti o životě strůjce děsivého masakru v orlandském gay klubu Omaru Mateenovi. Z fotografií pořízených v jeho bytě vyplývá, že jej sdílel s matkou svého tříletého syna. Více o neradostném soužití s Mateenem prozrazuje i jeho první manželka.

Mlátil své manželky, bral steroidy a zatrhával si v kalendáři ramadán. Přečtěte si, co byl zač muž, který vystřílel klub v Orlandu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Mateen pracoval od roku 2007 v jedné z největších bezpečnostních agentur v zemi G4S, která se mimo jiné podílí také na ochraně jaderných zařízení. Od roku 2009 bydlel ve třípokojovém bytě ve městě Fort Pierce se svoji manželkou Sitora Yusufiy, se kterou se ovšem po dvou letech společného soužití rozvedl. „Omar vypadal na první pohled jako normální člověk, ale po pár měsících mě začal bít,“ říká Yusufiy, která se s Mateenem seznámila na internetu.

Podle jejího názoru byl Omar psychicky labilní, což mimo jiné přičítá také tomu, že v minulosti bral steroidy. „Nebyl duševně vyrovnaný. Byl schopen přijít domů a začít mě mlátit kvůli úplným maličkostem. Například proto, že ještě nebylo vyprané prádlo,“ svěřuje se Mateenova bývalá manželka s tím, že i v průběhu jejich manželství vlastnil zbraň a často si nebral ve svých výrocích servítky. Odmítá však hovořit o tom, jestli měl její bývalý manžel konkrétně homofobní názory.

Celý text doplněný o mnoho fotografií najdete ZDE.

Aktuálně žil Mateen ve svém bytě s matkou svého tříletého syna Noor Zahi Salman. Podle fotografií pořízených v bytě při policejní prohlídce se Mateenova rodina nijak nelišila od běžné americké rodiny. V dětském pokoji na stěně viselo několik baseballových čepic a plakáty Star Wars. Také povlečení na chlapcově posteli bylo zcela ve stylu Star Wars, jehož fanouškem byl vedle tříletého syna pravděpodobně i sám Mateen.

Na chodbě bytu visel mimo jiné kalendář s obrázky Walta Disneyho, Mickey Mouse a Minnie Mouse, na kterém měl Mateen zatrženo datum 7. června s poznámkou „Den D“, kdy letos začal ramadán. „Skutečný Den D se slaví 6. června. Plánoval tedy Mateen původně provést svůj masakr již o pět dní dříve či si pouze zatrhl den, kdy začíná ramadán,“ spekuluje Daily Mail a dodává, že všude po stěnách bytu také visí klasické rodinné fotografie.

Vedle Star Wars byl Mateen náruživým příznivcem posilování a podle četných svědectví byl téměř až posedlý „údržbou“ své tělesné konstrukce. V jeho bytě byly nalezeny mimo jiné také činky. Že bral posilování parně až příliš vážně ostatně dosvědčuje i jeho bývalá manželka, když hovoří o jeho užívání steroidů. Policisté dále našli v Mateenově bytě také Korán a knihu o proroku Mohamedovi. Prozatím se však policistům nepodařilo objevit nic, co by nasvědčovalo o Mateenově podpoře Islámského státu, k němuž se údajně hlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…