Mluvčí policie: Zakuklená skupinka útočící na levicové aktivisty nebyli policisté, ale radikálové. Lituji ty, kteří věří konspiračním teoriím

07.02.2016 18:50

TýdeníkPolicie.cz přinesl obhajující text na adresu policistů. Vzhledem ke včerejším demonstracím v hlavním městě totiž vyvstaly spekulace, že zakuklená skupinka útočící na levicové aktivisty v centru Prahy byli policisté. To server popírá a ústy mluvčího Policie ČR Jana Daňka tvrdí, že to byli radikálové.

Mluvčí policie: Zakuklená skupinka útočící na levicové aktivisty nebyli policisté, ale radikálové. Lituji ty, kteří věří konspiračním teoriím
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Příznivci SPD na Václavském náměstí

„Na sociálních sítích se šíří informace o střetu zakuklených osob s levicovými aktivisty s tím, že mělo jít o policisty – provokatéry. Policie ČR se proti tomu důrazně ohradila,“ píše server. Video, které koluje po internetu a o němž jsme také informovali, zachycuje zakuklenou partu lidí, jež stojí proti pochodujícím levicovým aktivistům. A právě zakuklenci měli být policisté. To tvrdí také předseda Unie bezpečnostních složek Jiří Vítek.

To však odmítá policejní mluvčí Jan Daněk. „Jednalo se o radikální extremisty,“ řekl. Policie vyvrací i to, že je podezřelé, že obě skupiny oddělovali jen obyčejní policisté, nikoliv těžkooděnci.

„Praha zažila něco, co zde zase dlouho nebylo. Velké množství demonstrací v jednom městě, velké množství lidí na řadě míst v centru Prahy i v okolí Hradčan a Klárova. Jednoduše řečeno – i když byli na akci staženi policisté prakticky z celé Prahy, nebylo v jejich silách, aby na každém místě stáli policisté ze Speciální pořádkové jednotky, laicky označováni za ‚těžkooděnce‘,“ podotýká Daněk s tím, že nebyl jediný reálný důvod k tomu, proč by policie v dané situaci chtěla vyvolávat incident, když neměla dostatek sil ani prostředků, kterými by jej následně zvládla. 

A závěrem dodává: "Dovolte mi politovat ty, kteří namísto faktům věří konspiračním teoriím šířeným po internetu a sociálních sítích. Jako by se veřejně nevědělo, jak různé hlouposti se poslední dobou šíří. Ať už se jedná o jakákoliv témata..." 


(VIDEO - ParlamentníListy.cz)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…