Mockrát jsem musela vysvětlovat, že Češi nejsou rasisté, říká eurokomisařka Jourová

22.10.2015 18:20

Eurokomisařka pro spravedlnost, práva spotřebitele a rovnost žen s muži Věra Jourová zavítala do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Hovořila o uprchlické krizi. Znovu a znovu prý v Bruselu vysvětlovala, že Češi nejsou rasisté. Stranou její pozornosti nezůstala ani otázka ochrany spotřebitele.

Mockrát jsem musela vysvětlovat, že Češi nejsou rasisté, říká eurokomisařka Jourová
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně Věra Jourová

„Já jsem to vysvětlovala mockrát, že Češi nejsou rasisté, nejsou xenofobové, že máme jinou historickou zkušenost, protože jsme žili za železnou oponou, zatímco na Západ přicházeli v migračních vlnách lidé pracovat,“ prohlásila eurokomisařka hned v úvodu. Sama ale nepociťuje tlak na svou osobu za to, že Češi odmítají kvóty. Následně ale odmítla jakkoli komentovat výroky prezidenta Miloše Zemana týkající se uprchlíků.

Pokud jde o ochranu spotřebitele, každá země osmadvacítky má vlastní režim, takže je to poněkud komplikované. I český spotřebitel by ale měl mít šanci na vrácení peněz, pokud mu např. z Dánska dorazí vadné zboží. V tom pomůže obchodní ombudsman v každé zemi EU, který to bude řešit za nás, jestliže tedy zjistí, že jsme v právu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…