Mocný developer Sekyra prý pravil: Honza je talentovaný. Přivedl do KDU-ČSL Hermana

05.02.2014 11:37

Developer Luděk Sekyra je významným sponzorem KDU-ČSL. Poté, co médii proběhly informace o jeho schůzce s lidoveckým předsedou Pavlem Bělobrádkem, píše server Česká pozice o „dalším dílku developerovy mocenské skládačky", předsedovi pražské KDU-ČSL Janu Wolfovi. Komunální politik bude poradcem ministra kultury Daniela Hermana.

Mocný developer Sekyra prý pravil: Honza je talentovaný. Přivedl do KDU-ČSL Hermana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát Jan Wolf

„Honza je talentovaný politik. Díky němu uspěli lidovci v Praze, protože na kandidátní listinu přivedl Daniela Hermana," vysekl poklonu developer a lobbista Luděk Sekyra předsedovi pražské KDU-ČSL Janu Wolfovi.

Ačkoli nejde o příliš známého politika, Wolf má podle serveru kontakty a vazby na hybatele pražského politicko-byznysového světa. „Je mužem, který zapadá do Sekyrovy mocenské skládačky, kterou prostřednictvím sponzoringu lidovců začal tento mocný podnikatel skládat již v roce 2010. Wolf by měl sehrát klíčovou roli v komunálních volbách – zejména v útoku na pražskou radnici, která s ročním rozpočtem 50 miliard korun odpovídá silovému ministerstvu," píše Česká pozice.

Sympatie mezi Sekyrou a Wolfem jsou prý oboustranné. Zajímavé podle serveru patřícímu šéfu hnutí ANO Andreji Babišovi je, že partu kolem Sekyry spojuje silný apel na stavbu Kaplického blobu v Praze.

Zachycen ve společnosti „nesprávných" lidí

Fotografie deníku Blesk z konce loňského roku zachytily Wolfa ve společnosti kontroverzních politiků a podnikatelů jako je Mirek Topolánek nebo Tomáš Hrdlička. „S Romanem Janouškem jsem se nikdy nesetkal, Tomáše Hrdličku jsem na společenských akcích potkal asi třikrát v životě," popírá Wolf známosti s kontroverzními osobnostmi pražského polosvěta.

Ačkoli Wolf a jeho rodina podpořili v podzimních volbách stranu dohromady půl milionem korun a kandidoval z volitelného třetího místa, poslancem se nestal. Příštím cílem je tedy dostat se do zastupitelstva a případně rady hlavního města. „Jedině tam otočíte kormidlem," konstatuje Wolf.

„Člověk si vše musí odpracovat. Mým cílem po roce 2010 bylo zviditelnit stranu. V té době pražská organizace moc nefungovala. Chyběla komunikace i mladí lidé. Myslím si, že díky mým zkušenostem z byznysu a marketingu se nám společně podařilo pražskou buňku nastartovat. Nestydím se přímo oslovovat lidi. Jsem komunikativní, využívám zkušenosti z podnikání. Prvořadým cílem jsou pro mě momentálně komunální volby a postup do rady hlavního města," uvedl Wolf pro Českou pozici.

A právě hlavní město je z developerského hlediska rajonem Luďka Sekyry, připomíná Česká pozice. „Podpořil jsem lidovce, protože si myslím, že KDU je tradiční politickou stranou s 30 tisíci členy. Lidová strana je ukotvena v tradiční evropské politické kultuře," vysvětluje Sekyra svoje sponzorství.

Bělobrádek spojenectví se Sekyrou vysvětlil

Sekyrovi už dnes naslouchá lidovecký předseda Pavel Bělobrádek. Toho média přistihla na schůzce s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem (ČSSD) a právě Luďkem Sekyrou. Bělobrádek na schůzce samotné nevidí podle svých slov nic záhadného a k Sekyrově financování KDU-ČSL uvedl: „Nevidím žádný problém v tom, že nám pan Sekyra dával peníze na transparentní účet. K tomu, že by mělo jít v restauraci o něco sporného, lze říct jediné: Paranoia je velice vážná nemoc a je třeba ji léčit."

Sám Wolf prý to, proč Sekyra dělal byznys s lidmi, jako byl František Mrázek nebo Roman Janoušek, neřeší. „Přiznám se, že jsem idealista a tímto jsem se nezabýval. Možná si Luďka idealizuji, ale velmi si ho vážím za to, co vše pro nás udělal. Zatím se vůči mně ani jiným mým kolegům ničeho špatného nedopustil – třeba, že by někoho chtěl uplatit," tvrdí politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…