Moderátor na ČT udeřil na Bessera: Vy jste odstoupil, ale Drábek nemusí?

02.10.2012 23:04

Bývalý ministr kultury Jiří Besser kdysi odstoupil z důvodu neúplného majetkového přiznání. Po Jaromíru Drábkovi ale nikdo odstoupení nepožaduje, byť je to podle moderátora Událostí, komentářů Bohumila Klepetka podobný případ.

Moderátor na ČT udeřil na Bessera: Vy jste odstoupil, ale Drábek nemusí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Besser

„V době, kdy se odehrával můj příběh, tak pan premiér Nečas řekl, že pokud ministr Besser spáchal trestný čin, musí z toho vyvodit politickou odpovědnost,“ hájil se v ČT Jiří Besser. Případ ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka je proto jiný, byť ČSSD kvůli náměstkovi Vladimíru Šiškovi tvrdí opak. I tak ale Besser ujišťoval, že pokud se prokáže jeho pochybení, i Drábek odstoupí.

„V tom byl pan Drábek pro TOP 09 cennější než vy?“ zeptal se ho znovu moderátor. „Necítil jsem tam podporu ze strany Starostů a nezávislých,“ vysvětloval dál Besser. „Ta nepřímá výzva pana premiéra byla základním bodem,“ dodal.

Podle Jeronýma Tejce z ČSSD je to ale jinak. Ministr financí Miroslav Kalousek vždy brání „své“ lidi z TOP 09, ne ale ze Starostů. „Dští síru na všechny strany a stojí za nimi až do vykrvácení, možná i do vykrvácení TOP 09,“ poukázal Tejc i na Vlastu Parkanovou.

„Jinak se ukazuje, že pan premiér chce být slabým premiérem. Možná nejslabším premiérem, jakého jsme kdy měli,“ poznamenal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…