Mohlo jít o přípravu na puč proti Zemanovi plánovaný Američany, říká senátor Doubrava k vajíčkovému útoku 17. listopadu

19.11.2014 13:37

Někteří politici si myslí, že protesty proti prezidentu republiky Miloši Zemanovi v centru v Prahy 17. listopadu nebyly spontánním projevem občanské společnosti, ale byly pečlivě organizovanou a naplánovanou akcí, která má oslabit Zemana a v konečném důsledku ho odstavit od prezidentské funkce. Senátor Jaroslav Doubrava dokonce naznačuje, že jde o Američany zinscenovanou přípravu na další barevnou revoluci.

Mohlo jít o přípravu na puč proti Zemanovi plánovaný Američany, říká senátor Doubrava k vajíčkovému útoku 17. listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslavy 25.výročí pádu komunismu poněkud zastínily transparenty proti prezidentovi Miloši Zemanovi

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna na Facebooku naznačil, že protesty proti Zemanovi jsou součástí připraveného plánu, který má údajně odvrátit pozornost od jiných a velmi důležitých problémů nejen naší republiky. „Tak tohle je součást scénáře. Odpoutat pozornost od milionu lidí žijících na hranici chudoby, od občanské války na Ukrajině, i za cenu masových nepokojů. Nechá se náš národ opít rohlíkem?“ ptal se Foldyna a zdůraznil, že stranou zájmu zůstávají matky samoživitelky. „1.500.000 lidí žijících na hranici chudoby je nezajímá. Pražská kavárna žije svým životem,“ hřímá Foldyna.

Bylo to předem připravené a cíleně organizované

„Jde o organizovanou demonstraci typickou pro pražské vyhraněné intelektuální prostředí. Myslím, že neodráží věrně většinové nálady v ostatních regionech České republiky,“ myslí si poslanec KSČM Miroslav Opálka.

„Takové chování demonstrantů není nic legitimního. Je to smutné a ostudné pro Českou republiku. Je třeba se ptát, kdo byl organizátorem a kdo investorem všech těchto akcí proti prezidentovi? Někdo musel například ty navlas stejné červené karty cíleně nechat vyrobit, expedovat davu a tak dále. Bylo to předem připravené a cíleně organizované. S takovými akcemi mám již svoji zkušenost. Co přijde nyní? Záplava nenávistných e-mailů, co zahltí schránku? Zdá se, že zdejší metody se nemění,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz poslankyně ČSSD Marie Benešová.

Až nehezky mi to připomíná scénář barevných revolucí

To senátor Jaroslav Doubrava má přímo podezření, kdo za akcemi stojí. „To byla náhodička, že tolik lidí přišlo s červenými kartami a další šli zrovna z nákupu vajíček. Také je zajímavé, že řada transparentů byla v angličtině. Jinak řečeno, ptejme se, kdo za organizací stojí. Nápadně to připomíná scénář, který chodí po internetu, jehož cílem má být odvolání Miloše Zemana a nastolení někoho jiného. Jeho autory bychom měli hledat za velkým oceánem. U Velkého bratra v USA a jeho českých slouhů mezi havlisty. Dirigent, který ukazoval, kdy se má řvát proti Zemanovi, byl, asi omylem, zachycen i televizí,“ řekl ParlamentnímListům.cz Doubrava.

„Až nehezky mi to připomíná scénář barevných revolucí, které přímo či nepřímo podporují Američané svými tajnými službami a penězi po celém světě. Bojím se, že šlo o pokus či přípravu na pražský Majdan. Vyvolání nestability a nepokojů, testování a příprava k pokusu o puč a svrhnutí demokraticky zvoleného prezidenta Zemana. Je jasné, že Zeman je Američanům trnem v oku, protože nechce konflikt s Ruskem a podporuje mírové řešení na Ukrajině,“ dodal Doubrava.

Při pondělním slavnostním odhalení pamětní desky na pražském Albertově u příležitosti 17. listopadu demonstranti prezidenta Zemana vypískali, vyzývali ho k odstoupení a házeli po něm vajíčka a jiné předměty. Stalo se to za přítomnosti všech prezidentů Visegrádské čtyřky i prezidenta Německa Joachima Gaucka, jehož vajíčko zasáhlo do hlavy.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…