Monacký kníže Albert II. se v Praze setká se Zemanem a Krnáčovou

09.04.2015 6:19

Monacký kníže Albert II. dnes oficiálně zahájí svou návštěvu České republiky. V Praze se setká s prezidentem Milošem Zemanem, pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou a zavítá na ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), kde průmyslové svazy obou zemí podepíšou dohodu o spolupráci.

Monacký kníže Albert II. se v Praze setká se Zemanem a Krnáčovou
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Albert II. přijel na první oficiální návštěvu hlavy monackého státu v Česku. Před polednem ho na Pražském hradě s vojenskými poctami přivítá Zeman. Podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka bude prezident s jedním z nejbohatších šlechticů na světě mluvit o bilaterální a ekonomické spolupráci mezi Českou republikou a knížectvím u Středozemního moře. 
   
Po jednání hlav států si Albert II. na Hradě prohlédne výstavu o proměnách severočeských uhelných oblastí Země znovuzrozená a navštíví svatovítskou katedrálu. Za jeho přítomnosti pak na MPO podepíše český Svaz průmyslu a dopravy s monackou Komorou pro ekonomický rozvoj dohodu o vzájemné spolupráci. Navečer se sedmapadesátiletý monarcha na Staroměstské radnici setká s Krnáčovou. 
   
Svou návštěvu ČR zakončí Albert II. v pátek, kdy bude jednat s premiérem Bohuslavem Sobotkou či s předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem (oba ČSSD). 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…