Morální kýč kampaně za zvolení Karla předčila jedna věc, píše Hájkův server

12.04.2013 16:23

Existuje prý jediná věc, která co do míry mediální manipulace a morálního kýče předčí kampaň za zvolení Karla Schwarzenberga. Podle předsedy Akce D.O.S.T. Michala Semína jí byla tisková konference k odvolání Daniela Hermana z čela Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR).

Morální kýč kampaně za zvolení Karla předčila jedna věc, píše Hájkův server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Semín, šéf akce D.O.S.T.

„Díky Danielu Hermanovi, Monice Pajerové a Miroslavu Vodrážkovi nyní víme, že se naše země nachází na prahu puče, organizovaného sociálními demokraty a komunisty,“ píše Michal Semín na serveru Petra Hájka Protiproud.

Poukazuje na kritiku ze strany ODS, která tvrdí, že odvolání Daniela Hermana bylo politicky motivované. „Bylo to především z vůle ODS, že byl ÚSTR založen jako institut povýtce politický. Členy Rady volí Senát, proto o složení tohoto kontrolního orgánu ústavu rozhodují politické strany,“ vysvětluje Semín.

Až donedávna měli v Senátu převahu právě občanští demokraté. „Má-li dnes v Radě větší vliv sociální demokracie, uplatňuje jej na základě stejného principu, jakým se v letech minulých řídil její protivník,“ míní zakladatel Občanského institutu. Právě to je příčina, proč je podle něj obtížné udělat z ÚSTR prestižní vědecké pracoviště.

Semín v článku vzpomíná i na své seznámení s Danielem Hermanem a Monikou Pajerovou, která měla na brífinku výrazný proslov, kde se dovolávala Václava Havla a varovala před parlamentními volbami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…