Moravec by zasloužil za uši, píše komentátor. Prý totálně selhal

02.12.2013 15:18

Tohle hodnocení si moderátor České televize Václav Moravec za rámeček nedá, Jan Schneider na něm v komentáři pro server Česká pozice neponechal nit suchou. Proč? Kvůli debatě s ministrem vnitra v demisi Martinem Pecinou, který byl hostem nedělního pořadu.

Moravec by zasloužil za uši, píše komentátor. Prý totálně selhal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Ministr Pecina v pořadu vysvětloval, jak to teď bude s policejním prezidentem v Česku, podle jeho názoru můžeme mít dokonce i dva - Petra Lessyho a Martina Červíčka. Petr Lessy byl odstraněn z pozice prvního muže policie, stanul před soudem a soud konstatoval, že je tento člověk nevinen. Lessy proto přišel za ministrem vnitra a žádal ho jako představitele správního orgánu, aby rozhodl o jeho návratu k policii. Moravec však Pecinu otevřeně nabádal, aby toto rozhodování odložil.

Červenou kartu! Moravec prý selhal na celé čáře

„Moderátor Moravec však na ministra Pecinu naléhal, že by neměl věc `uspěchávat`. To je samo o sobě dost výstřední, žádat v této zemi správní orgán, aby něco `neuspěchával`. Zasloužil by si za uši, Moravec jeden, už jenom za toto! Moravec to zdůvodňoval tím, že v současné době běží lhůta, v níž by nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman mohl podat mimořádný opravný prostředek (dovolání),“ píše Schneider.

CELÝ TEXT SI PŘEČTĚTE ZDE

Pecina měl však podle komentátora s Moravcem takřka svatou trpělivost, kterou prý lze srovnat s trpělivostí speciálního pedagoga se žáky ze zvláštní školy, a opakovaně se snažil vysvětlit, že existuje verdikt soudu, kterým se musí řídit. Připomněl také, že problematickou situaci neodstartoval on sám, ale jeho předchůdce ve funkci Jan Kubice, když obratem vybral nového šéfa policie. Ten původní má však podle všeho právo na návrat, což Moravec opakovaně odmítal vzít na vědomí. Za to by si podle Schneidera zasloužil červenou kartu. V nedělním diskusním pořadu by podle Schneidera měli dostat šanci i další moderátoři, aby předvedli své kvality. Moravec totiž ve svém zatím posledním vystoupení selhal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…