Moravskoslezský kraj povede ČSSD spolu s KSČM. Koaliční smlouva už je podepsána

01.11.2012 22:35

Sociální demokraté budou mít v Moravskoslezském kraji hejtmana a čtyři náměstky, komunisté obsadí tři posty náměstků, z toho jeden bude neuvolněný. V krajské radě pak bude sedm míst patřit ČSSD a čtyři KSČM. Ve čtvrtek večer podepsali zastupitelé v Ostravě koaliční smlouvu, která toto rozdělení funkcí obsahuje.

Moravskoslezský kraj povede ČSSD spolu s KSČM. Koaliční smlouva už je podepsána
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

 

„Předmětem koaliční dohody jsou personální otázky, procedury volby na ustavujícím zastupitelstvu a programové teze s tím, že programové prohlášení rady bude schváleno do 31. ledna 2013,“ prohlásil pro server Novinky.cz Miroslav Novák, budoucí hejtman a lídr ČSSD.

Levicová koalice podle jeho slov zaručuje v kraji zachování zdravotnictví v krajských rukou i rozsahu sociálních služeb, podporu učňovského, středního a vysokého školství nebo řadu opatření v dopravní infrastruktuře kraje. „Jsou to věci, které vychází z programu obou našich stran,“ poznamenal.

Volební lídr KSČM Josef Babka se ujal pozice neuvolněného náměstka hejtmana, který ponese zodpovědnost za legislativu.  „Vycházel jsem z výsledků voleb, z volání svých členů, koaličních partnerů a novinářů, abych se ujal významnější pozice, než byl člen rady,“ zdůvodnil Babka, proč tuto pozici vzal, i když mu za ní bude náležet měsíční odměna pouhých 150 korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…