Moravskoslezští sociální demokraté si zvolí nové vedení

04.11.2013 6:46

Moravskoslezští sociální demokraté si dnes v Havířově na Karvinsku zvolí nové vedení. Dosud v čele krajské ČSSD stál ostravský primátor Petr Kajnar, který se však dostal do otevřeného střetu se svými spolupracovníky poté, co nezískal místo na kandidátní listině pro předčasné volby.

Moravskoslezští sociální demokraté si zvolí nové vedení
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Horkým kandidátem na nového krajského šéfa je hejtman a místopředseda ostravské ČSSD Miroslav Novák. Do Havířova dnes přijede i předseda strany Bohuslav Sobotka.

Kajnar před volbami prostřednictvím předběžných opatření u pražského soudu dvakrát neúspěšně napadl kandidátní listinu sociálních demokratů v Moravskoslezském kraji. Tvrdil, že nebyla sestavena demokraticky. Ostravští sociální demokraté ho proto po volbách vyzvali, aby se vzdal členství ve straně. Kajnar to odmítá a tvrdí, že je kvůli jeho kritice stranických praktik ohroženo i jeho fungování v čele města.

Podpora Haška

Minulý týden primátor obvinil ostravskou ČSSD vedenou poslancem Adamem Rykalou z podílu na přípravě povolebního puče proti předsedovi strany Sobotkovi. Podle primátora ostravská organizace připravovala půdu pro to, aby po parlamentních volbách mohl vládu ve straně převzít místopředseda Michal Hašek. Ostravská ČSSD nařčení ústy Nováka odmítla.

Hejtman Novák získal z šesti okresních konferencí, které předcházely dnešní krajské, pět nominací na krajského šéfa. Pouze bruntálští sociální demokraté by na tomto místě chtěli místostarostu Rýmařova Jaroslava Kalu.

Krajské vedení strany je osmnáctičlenné, nově by mělo mít 20 členů. Předseda by měl mít šest místopředsedů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…