Moskva se zlobí na Prahu: Toto je neslýchané!

07.03.2019 15:00

Moskva považuje za neopodstatněné rozhodnutí českých úřadů nevpustit do země jednoho z členů delegace ruského ministra průmyslu a obchodu Denise Manturova, který tento týden navštívil ČR. Zprávu přinesla ČTK.

Moskva se zlobí na Prahu: Toto je neslýchané!
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ruská vlajka

Uvedla to dnes mluvčí ruského ministra zahraničí Marija Zacharovová, podle níž rozhodnutí nezůstane bez odezvy.

„Incident považujeme za neslýchaný příklad nepřátelského počínání české strany, která tak demonstrovala pohrdání základními normami diplomatické slušnosti. Podobné konfrontační výpady samozřejmě nezůstanou bez adekvátní reakce z naší strany,“ prohlásila dnes Zacharovová.

O nevpuštění člena ruské delegace informoval v úterý server Deník N. Muž byl po pondělním přistání na pražském Letišti Václava Havla a následné pasové kontrole vrácen do Moskvy. Podle zdrojů Deníku N je dotyčný několik let na seznamu nežádoucích osob a je spolupracovníkem ruských tajných služeb. České ministerstvo zahraničí incident komentovat nechtělo.

„Je politováníhodné, že v předpokládané snaze zavděčit se protiruským silám v zemi i za jejími hranicemi se v Praze stále častěji používají proti ruským diplomatům provokační postupy z arzenálu vízových válek,“ dodala dnes mluvčí ruské diplomacie Zacharovová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…