Mostecký uhlobaron u soudu šokoval. Najednou začal meditovat, soudkyně netušila, co dělat

19.02.2019 22:01

Klíčový muž kauzy Mostecké uhelné společnosti (MUS) Antonín Koláček, který si libuje v cestách za šamany a netají se tím, že se vydal duchovním směrem, předváděl před zahájením hlavního líčení s manažery Mostecké uhelné zajímavé věci, kterými přítomné šokoval. Před spuštěním procesu se v modlitební pozici „nalaďoval“ zhruba minutovým dechovým cvičením. Koláček je se svými spolupracovníky obžalován z toho, že poškodil stát při obchodech s akciemi dolů o tři miliardy korun, informoval server iDNES.cz.

Mostecký uhlobaron u soudu šokoval. Najednou začal meditovat, soudkyně netušila, co dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud v Praze

Když aktivitu bývalého manažera Mostecké uhelné společnosti zaznamenala soudkyně Silvie Slepičková, doslova zkameněla a raději nechala Koláčka, jehož kvůli dolům poslal za mříže švýcarský soud a venku je jen kvůli odkladu nástupu, v klidu cviky dokončit. Koláček se nechal už dříve slyšet, že situace ve svém životě respektuje takové, jaké jsou, přestože je nechápe a považuje je za absurdní.

Nyní Koláček našel očividně zalíbení v buddhismu, změnil si své křestní jméno z Antonína na Antonio a odmítá, že by byl tím, kdo by vědomě okradl český stát, tyto peníze bral prý jako dar od české země.

Vypovídat měly v pondělí dvě z Koláčkových manželek. Dorazila však pouze jedna – Anna Koláčková. Vyslýchána byla soudem proto, že se podílela na manželově podnikání. Svědčila i jeho asistentka a soudkyně stihla přečíst i některé listinné důkazy. Proces je naplánován do podzimu.

Na řadu mají v následujících dnech přijít výslechy klíčových svědků. Dorazit na Městský soud v Praze mají například bývalý ministr financí Pavel Mertlík nebo exministr průmyslu Miroslav Grégr. Byl to právě Grégr, kdo vládě navrhl odkup zbytku MUS, kvůli kterému stojí obžalovaní před soudem. Koláčka s kolegy viní obžaloba z toho, že ovládli MUS jejími vlastními penězi a podvedli stát coby menšinového akcionáře. Česku prý způsobili podvodem a zneužitím obchodních informací škodu minimálně 3,2 miliardy korun.

Původní zdroj ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…