Mrtvý soudce byl podivín: Sprostě nadával štěkajícím psům a trestal je

10.07.2012 6:47

Z jedné strany udržovaný rodinný dům, z druhé strany zarostlá zahrada, ve které je uložena spousta nepotřebných věcí. Na takovém místě byl nalezený mrtvý soudce Miloslav Studnička. Deník Právo potvrdil, že měl podřezané hrdlo.

Mrtvý soudce byl podivín: Sprostě nadával štěkajícím psům a trestal je
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Podle sousedů byl soudce Studnička podivín a s okolím ve Frenštátu pod Radhoštěm se nestýkal. V domě se prý nikdy neobjevil žádný příbuzný ani jiná návštěva. Studnička působil plachým dojmem, ačkoliv byl v soudní síni postrachem i pro nejotrlejší zločince. 

„Choval se docela normálně, ale ti jeho psi, to bylo něco neskutečného. Měli jste vidět, když je ráno vypustil, byl to strašný rámus. Pak jim vulgárně nadával a přísně je trestal, když byli neposlušní. Přes den, když byl v práci, psi naříkali a chtěli ven,“ popsal Právu jeden ze sousedů.

Sousedům šestnáctičlenná psí smečka vadila. Studnička ale na stížnosti nedbal, a tak se proti němu chystalo sepisování petice, dodává bulvární deník Blesk.

Soudce žil v neuvěřitelném nepořádku

„Žil ve velmi nestandardním prostředí, v domku byl neuvěřitelný nepořádek. S nikým ze sousedů se moc nebavil. Někdy se mně zdálo, že má radši zvířata než lidi,“ řekl Lidovým novinám člen frenštátské radnice.

Podle Lidových novin nepanuje po nalezení mrtvého ve městě obava o bezpečnost. Lidé mají pocit, že případný útočník šel cíleně.  „Kdyby šel krást, nevybral by si místo, kde štěká tolik psů. A místo, které evidnentně slouží spíše pro sváteční pobyty,“ řekla jedna ze sousedek.

Vyšetřovatelé se přiklánějí k sebevraždě

Studnička se prý chystal se soudcováním skoncovat a důchod strávit na chalupě v Beskydech. Chtěl se věnovat svým psům, kterých podle zjištění Práva choval na dvě desítky.

„Vzhledem k některým velmi nestandardním věcem, v jakém prostředí a jakým překvapivým způsobem života tam žil, tak se policie začíná stále více přiklánět k tomu, že šlo o sebevraždu. Je to velice rálná varianta,“ řekl deníku zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…