Musíme kontrolovat vládu, ne pumpaře, zní od Svobodných

06.04.2022 20:40 | Ze sítí

Vláda Petra Fialy zatím jen marně hledá nástroje, jak brzdit inflaci. Když před několika týdny raketově rostly ceny pohonných hmot, kabinet oznámil, že si posvítí na marže pumpařů. Podle ministrů dopravy i financí totiž cenový růst naznačoval, že právě prodejci benzínu a nafta „parazitují“ na situaci a snaží se na ní vydělat. Nařízené kontroly marží však nic takového neprokázaly.

Musíme kontrolovat vládu, ne pumpaře, zní od Svobodných
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Podle předsedy Svobodných Libora Vondráčka je to jen další důkaz, že je třeba vrátit pozornost na zdanění pohonných hmot. „Vláda musí snížit daně a kontrolovat si zaslouží ona, ne pumpaři!“ vzkázal do Strakovy akademie Libor Vondráček, podle kterého kampaň spojená s kontrolami marží byla jen „krycím manévrem“.

„Vláda kontrolami benzínových pump odvedla pozornost od faktu, že na rozdíl od 24 zemí EU nesnížila daně z pohonných hmot a zcela ignoruje jejich vliv na inflaci, která je u nás čtvrtá největší v EU. Daně přitom tvoří stále téměř 46,5 % ceny benzínu,“ připomněl Vondráček.

„Vláda nasměrovala veřejnost proti pumpařům a poté sama konstatovala, že kontroly nic nepřinesly, jen zde zavedly precedent, že má stát kontrolovat marže podnikatelů. Čí marže budou kontrolovat příště?“ ptá se předseda Svobodných, který takový přístup státu zcela odmítá.

„Naše odpověď je jasná, kontrolovat mají v první řadě lidé vládnoucí politiky, ne naopak,“ zdůraznil Libor Vondráček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…