My na Vás kašleme, sdělil Kalousek Horáčkovi. A ten odpověděl

22.02.2017 10:02

Prezidentská kandidatura Michala Horáčka zaujala naposledy výběrem týmu poradců, ve kterém se skvěla jména jako Magda Vášáryová nebo cyklista Leopold König. Teď se ale dostal do polemiky s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

My na Vás kašleme, sdělil Kalousek Horáčkovi. A ten odpověděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Začal to Kalousek, když popřál Horáčkovi hodně štěstí v prezidentské kampani, ale ohledně případné podpory od TOP 09 vzkázal: „Vysloveně deklaroval, že si nepřeje podporu žádné politické strany. Já mu samozřejmě vyhovím a žádnou podporu mu nevyslovíme.“

Horáček odpověděl, že ani žádnou podporu nechce. Ani od TOP 09, ani od žádné jiné strany. „Prezidentská volba je přímá a vztahu mezi mnou a voliči by jacíkoli prostředníci – ať už strany, nebo finanční skupiny – jen škodili. Nepotřebujeme je,“ odpověděl kandidát, který tvrdí, že celou kampaň bude financovat ze svých soukromých prostředků. Horáček přiznal, že v současnosti má majetek 458 milionů korun, zejména díky prodeji sázkové kanceláře Fortuna, kterou založil.

Michal Horáček oznamuje prezidentskou kandidaturu

Od Kalouska i dalších stran by ale prý uvítal, aby už konečně přijaly novelu zákona o volbě prezidenta, protože v současnosti kvůli poslaneckým průtahům nemůže sbírat podpisy pod svou kandidaturu.

„Jinak taky přeju štěstí – všem demokratickým silám, které se stejně jako já rozhodly udělat něco pro to, aby vládu ČR nespoluvytvářeli komunisté,“ uzavřel příspěvek svým vlastním přáním.

Tato komunikace s Kalouskem ovšem není nic proti tomu, jak se Horáček v minulosti střetl s čestným předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Anketa

Donald J. Trump je prezidentem měsíc. Oznámkujte ho jako v české škole

90%
5%
1%
3%
1%
hlasovalo: 11760 lidí

Přestřelku rozpoutal sám prezidentský kandidát, když o někdejším ministru zahraničí řekl: „Umím jazyky, mám vzdělání a mám za sebou nějaké v Česku dobře známé dílo. Nic z toho Karel Schwarzenberg za sebou nemá.“

CELOU POLEMIKU HORÁČEK–SCHWARZENBERG JSME SHRNULI ZDE.

Od „knížete“ následně přišla odpověď, že Horáček nejspíš nevydýchal, že jej TOP 09 nepodpořila. „Je mi líto, ale já nebudu podporovat někoho, o kom nejsem přesvědčen, že je opravdu správný prezident pro Českou republiku.“ A neváhal rozmáznout ani důvody, proč Horáčka nepovažuje za správného kandidáta. „Byť si platí kampaň z vlastních peněz a byť se chová, jako že má srdce jako kníže Rohan, nepovažuji valchaře za ideálního prezidenta.“

Horáčkovu poznámku o vzdělání komentoval tak, že ačkoliv studoval lesnictví a právo, studia nedokončil, a proto Horáček nejspíš bude vzdělanější než on. Dodejme, že Michal Horáček stejně jako Schwarzenberg nedokončil studia na pražské žurnalistice (podle svých slov byl vyloučen kvůli falšování dokumentů potřebných k prázdninové cestě do USA), až po padesátce se jako zajištěný milionář vrhl na studium sociální antropologie, kterou již dokončil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…