Mynář nepřišel vysvětlovat na poslanecký výbor. Rakušan začal psát na síť o etice a papaláších

30.04.2020 17:55

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan se pustil do hradního kancléře Vratislava Mynáře. Zahraniční výbor Sněmovny si Mynáře pozval, aby podal vysvětlení k dopisu, v němž bývalý předseda Senátu Jaroslav Kubera čelil výhrůžkám za to, že se chystal jet na ostrov Tchaj-wan. Mynář však na výbor nedorazil a Rakušan za to na prezidentově kancléři nenechal nit suchou.

Mynář nepřišel vysvětlovat na poslanecký výbor. Rakušan začal psát na síť o etice a papaláších
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Na počátku roku 2020 dával předseda Senátu Jaroslav Kubera najevo, že je odhodlán jet na ostrov Tchaj-wan, který sice Čína považuje za svou provincii, ale ostrov má vlastní vládu i prezidentku. Za to, že se Kubera chystal vyjet na Tchaj-wan, si dokonce vysloužil útok prezidenta Zemana hůlkou. 

Jen pár dní po této rozepři s prezidentem Jaroslav Kubera bohužel zemřel. O tom, že si Jaroslav Kubera vysloužil klepnutí hůlkou, promluvila pro ČT vdova po předsedovi Senátu Věra Kuberová.

Po Kuberově smrti byl také nalezen dopis, v němž byly zahrnuty i výhrůžky, že pokud Kubera na Tchaj-wan odjede, zaplatí za to on sám i české firmy, které v Číně podnikají. Součástí dopisu byl také přípis z Hradu.  

Poslanci zahraničního výboru Sněmovny si zvali hradního kancléře Vratislava Mynáře, aby k dopisu podal vysvětlení. Jenže Mynář odmítl přijít. Vít Rakušan se za to do Mynáře pustil.

„Neochota se vyjádřit a vyvrátit podezření, že v celé věci hrála hradní kancelář nějakou roli, jen budí další podezření. Je mi líto, že výbor pouze vyjádřil nespokojenost, neudělal ale krok B, ke kterému jsem vyzýval. A ten považuji za zásadní: pokud s námi nekomunikují úředníci, nechť se vyjádří pan prezident. Bohužel pro tuto část mého usnesení se nenašla většinová podpora. Nezodpovězená otázka je stále jedna a ta samá – jakou roli hrála Kancelář prezidenta republiky v doručení (či produkci) dokumentu, který byl doručen předsedovi Kuberovi a jehož tón byl výhrůžný a velmi netradiční,“ napsal Rakušan na sociální síti Twitter.

Navrch přidal vzkaz určený hradnímu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi.

„A vzkaz pro pana mluvčího. Neetická není mediální kampaň. Neetické, neprofesionální a papalášské je jednání vás a vašich kolegů z Hradu,“  zdůraznil Rakušan.

Rakušan poslal vzkaz hradnímu kancléři

Rakušan poslal vzkaz hradnímu kancléři

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…