Myslíte si, že plat 30 tisíc je trafika, hájil Kalousek poslance ODS

17.02.2013 22:10

Tři rebelové ODS rezignovali na svůj poslanecký mandát, Marek Šnajdr i Ivan Fuksa už dostali teplá místečka ve státních firmách. O Petru Tluchořovi se už spekuluje. Pořad České televize 168 hodin se kauzou zabýval.

Myslíte si, že plat 30 tisíc je trafika, hájil Kalousek poslance ODS
Foto: tan
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii na Primě

Fuksa nastoupil do Českého aeroholdingu, Šnajdr do Čepra. Tluchoř by podle informací ČT měl začít pracovat v polostátním ČEZu. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová se za to dokonce omluvila. „Ani jeden volič nás za ty kroky nepochválil,“ souhlasí s ní i stranická kolegyně Jaroslava Wenigerová.

Měli jsme je poslat na Mars?

Ostatní členy ODS ale Němcová naštvala. „Já zásadně nesouhlasím s postojem paní předsedkyně Němcové. Přece není možné, abychom lidi, co skončí v politice, zastřelili nebo poslali na Mars,“ řekl Boris Šťastný.

Šťastný na tom, že stát chce, aby jeho zájmy zastupovali politici, nic špatného nevidí. „V dozorčí radě, kam nastoupil pan bývalý poslanec Šnajdr, se odměna pohybuje okolo 30 tisíc měsíčně. Opravdu se domníváte, že to je lukrativní trafika?“ zeptal se ministr financí Miroslav Kalousek.

„Já si myslím, že dostávají peníze za to, aby byli loajální a mlčenliví a nečeřili vody,“ myslí si advokát Václav Láska, který podal na vládu trestní oznámení, jelikož trafiky považuje za korupci. „Ti lidé neudělali nic zlého,“ prohlásil senátor Přemysl Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…