Na Babiše by si měla posvítit Bradáčová, vyzvala v rádiu poslankyně, která odešla z hnutí ANO

16.03.2017 19:08

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl přivítal ve čtvrteční Kauze dne rádia Impuls někdejší poslankyně za hnutí ANO Kristýnu Zelienkovou. Dáma se pořádně obula do Andreje Babiše (ANO) kvůli jeho dluhopisové aféře. Prý by si na ministra financí měla pořádně posvítit vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Na Babiše by si měla posvítit Bradáčová, vyzvala v rádiu poslankyně, která odešla z hnutí ANO
Foto: ANO
Popisek: Poslankyně Kristýna Zelienková.

V úvodu si posteskla, že na západ od našich hranic je politika kultivovanější. „Je to kultivovanější, je to otevřenější, je tam větší prostor pro názorovou pluralitu. Člověk za svůj názor není kritizován,“ zahájila zlehka. Alespoň v porovnání s tím, co přišlo o pár minut později.

Brzy se pořádně pustila do Andreje Babiše. „Já si v prvé řadě myslím, že pan Babiš má nepořádek v tom, jaké peníze jsou jeho a jaké peníze patří Agrofertu. Když on má nějaký problém, tak od toho dává ruce pryč a říká: To není můj problém, to já ne, to udělala chybu paní účetní. Já stejně nejsem politik. Ale pan Babiš by si měl uvědomit, že je on jako osoba zodpovědný za to, jaká daňová přiznání podává,“ zdůraznila dáma.

„Ale mnohem závažnější je, co vyplývá z toho auditu, který si nechal udělat sám ministr financí. Z tohoto auditu vyplývá, že svému Agrofertu prodal balík akcií za nepřiměřenou cenu. ... Ta transakce byla podezřelá. Já proto tvrdím, že by to měla prověřit daňová správa a „Daňová Kobra“. To prakticky znamená, že pan Babiš mohl tunelovat vlastní firmu. Ono je to možné. Podívejte se na případ Nomury a IPB nebo na případ OKD, kterým se včera tolik argumentovalo ve Sněmovně,“ pokračovala v palbě nezařazená poslankyně.

„Celým případem by se mělo zabývat Vrchní státní zastupitelství v Praze, pokud má podezření na páchání trestné činnosti. Stejně jako se to dělo v kauze Petra Nečase. Pokud se objeví okolnosti, které jsou podezřelé, tak státní zastupitelství musí konat, aniž by mu někdo podával podnět,“ shrnula dáma.

Pokud si vzpomeneme třeba na kauzu Stanislava Grosse a jeho byt, tak to také skončilo tak, že on z politiky odešel. ale pokud se podíváme do minulosti, tak kdykoli se ukáže nějaká kauza spojená s Andrejem Babišem, tak on mistrně dokáže obrátit každou kauzu ve svůj prospěch, kroutila hlavou ve studiu politička.

A  o co dáma opírá své názory, z čeho tak usuzuje? Zelienková odpovídala, že jde o její názor a že ona není tou osobou, která musí něco vysvětlovat.

Nakonec chtěl Plesl slyšet odpověď na ještě jednu otázku. „Kdybyste si měla tipnout, kdo bude v Poslanecké sněmovně po příštích volbách, jestli vy nebo pan Babiš, tak koho byste si tipla?“ ptal se. „No tak o tom se tady přece nemusíme bavit, když se podíváme na preference pana Babiše. Tak tam bude spíš on,“ odvětila dáma. „Dobrá, děkuji vám za návštěvu,“ uzavřel pořad Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…