Na Havlově Hrádečku vyhráli Fischer se Zemanem

13.01.2013 22:57

Legendární Hrádeček, kam dlouhá léta jezdil bývalý prezident Václav Havel, nikoho z přátel svého slavného obyvatele za prezidenta nezvolil. Shodný počet hlasů zde získali Miloš Zeman a Jan Fischer.

Na Havlově Hrádečku vyhráli Fischer se Zemanem
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

"My jsme dali hlas Zemanovi, protože s ním souhlasíme v jeho názorech," řekli serveru iDNES.cz manželé Dvořáčkovi, kteří přišli volit v sobotu dopoledne. Ve Vlčicích byl o volby zájem. V sále tamního kulturního domu se chvílemi tvořila fronta na místo za plentou. K volbám tam přišlo přes 65 procent voličů.

"Je to o hodně víc, než u minulých voleb do krajského zastupitelstva," říkali spokojeně členové volební komise. Malou podporou pro "havlovské" kandidáty nebyli překvapení.

"Ono se nedá říct, že by lidé ve Vlčicích Havla až tak milovali. V dobách před revolucí se ho spíš báli. Báli se s ním dát v hospodě do řeči nebo ho třeba svézt autem, aby se hned nedostali do hledáčku policie," uvedla například jedna ze členek volební komise.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…