Na Hrad chce i "pražská matka" Kolínská, kampaň zahájila v kavárně

13.09.2012 18:11

Svou kandidaturu na Hrad ve čtvrtek oficiálně oznámila také zakladatelka sítě mateřských center v ČR Rut Kolínská, která zahájila sběr podpisů pod petici požadující její nominaci. Svým případným voličům chce nabídnout zkušenosti z posledních 20 let při práci s lidmi, dětmi a rodinami. Na zákonodárce apeluje, aby vrátili lidem důvěru v politiku.

Na Hrad chce i "pražská matka" Kolínská, kampaň zahájila v kavárně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sousoší nad bránou Pražského hradu

"Budoucnost země je ve spolupráci občanů s politickým vedením," řekla Kolínská na tiskové konferenci v pražské literární kavárně. Rovněž ve čtvrtek spustila svůj předvolební web.

Kolínskou kvůli kandidatuře oslovilo nezávislé a dobrovolné sdružení lidí, které ji chce prosadit jako historicky první prezidentku České republiky. Devětapadesátiletá uchazečka o Hrad založila na sklonku 80. let hnutí Pražské matky. V roce 1992 pak stála u zrodu prvního mateřského centra v tehdejším Československu. Síť mateřských center dnes zahrnuje 300 podobných zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…