Na Nerudovou se po show na Primě vrhli i vlastní

12.01.2023 13:05 | Ze sítí

Danuše Nerudová sdílela na svém twitteru přání návratu úsměvu na Hrad a klidu a řádu do politických debat. Je třeba říci, že to byla právě ona, kdo ve včerejší debatě klidně nepůsobil a smysl pro humor také osvědčil spíše její soupeř. Objevují se i hlasy, že debatu vyhrál ten, který na ní chyběl a osvědčil taktickou vyspělost tím, že počkal, až se soupeři mezi sebou „zredukují“ sami.

Na Nerudovou se po show na Primě vrhli i vlastní
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na besedě v Berouně

„Na Hrad bych chtěla vrátit úsměv a do politických debat řád a klid. Ať už na sobě budete mít flanelku, nebo bílou mikinu, vždycky s vámi budu ráda diskutovat a vašeho názoru si vážit. I když spolu nebudeme souhlasit,“ umístila na svůj twitter dnes dopoledne v reakci na včerejší debatu se svým protivníkem kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová.

O něco níže pak přidala ještě poděkování těm, kteří ji přišli podpořit až do publika na CNN Prima NEWS.

 

„Chtěla bych poděkovat všem svým dobrovolníkům, kteří jste včera v publiku zachovali chladnou hlavu, i když jste třeba nesouhlasili s některými názory protikandidáta. Zase se potvrdilo, že jste to nejlepší, co mě v kampani potkalo. Díky!“

S trochou nadsázky lze říci, že kdyby Danuše Nerudová věděla, jaké reakce tím na svém twitteru zvedne, patrně by raději nic nepsala. Odpovědi na její tweet pro ni totiž z valné většiny příznivé nejsou a ve své podstatě kopírují i výsledek včerejšího diváckého hlasování, tedy Nerudové prohru.

„Chcete vrátit řád a klid? To už i vykrádáte hesla PP,“ zeptal se jí jeden z diskutérů v narážce na její sdělení v úvodním tweetu a na podobné heslo Petra Pavla, které v kampani užívá.

„Vaše útoky ve včerejší debatě moc klidně nevypadaly,“ všimla si další diskutérka a upozornila i na to, že si Nerudová kolikrát protiřečila.

„Ono všechno prostě nabrífovat nejde,“ vyjádřila ještě podezření, že se prezidentská kandidátka svoje vystoupení převážně učí zpaměti.

„Paní profesorko, já bych Vás, zcela vážně a bez ironie, chtěla mít ráda (a s radostí Vás volit),“ posteskla si jiná diskutující s tím, že PR tým umí Nerudové napsat velmi pěkné, státnické tweety.

„Ale pak Vás pustí do debaty a jste jízlivá, nervózní, nadhledu prostá, a co je nejhorší neupřímná (viz např. rozvědčík),“ má ale dotyčná jasno.

„Řád a klid? Ty jsi prolhaná až to bolí,“ naráží na úvodní sdělení samotné Nerudové poněkud ostřeji další přispěvatel.

„Člověk s maskou. Neuvěřitelné. Povyšuješ se nad muže a káráš je za jejich dobromyslnost,“ zmínil také téma vztahu mužů a žen, které poslední dobou Nerudová velmi prosazuje.

„Ne díky, vlezdoprdelku, šprtku, narcistku a lhářku na Hrad nechceme,“ uzavírá diskutér opět na ostřejší notu.

Twitterem se ale začíná postupně šířit jiná informace, která má s televizním vystupováním Nerudové také souvislost. Je to téma úspěchu Andreje Babiše ve včerejší debatě na Primě.

Ano, ačkoli se této debaty, ani žádné jiné doposud nezúčastnil, mnozí ho vidí jako velkého stratéga a jejich vítěze.

 

K překvapení všech se do podobných úvah pustil i Lukáš Valenta, „středočeský kavárník a wagnerián“ a velký twittrový zastánce Danuše Nerudové. Na svůj twitter totiž napsal, že prospěch z debaty jde právě za Andrejem Babišem.

„Efekt dnešní debaty bude jediný: Oslabení paní kandidátky ve prospěch toho, který se do debaty vůbec nenamáhal přijít.“

 

Další uživatel přímo předpokládá, že tím, že Babiš nechal soupeření svých rivalů bez svojí účasti, stal se vítězem bez jakýchkoli ztrát.

„Musím říct, že od AB bylo moc chytrý, nechat vás vybít se mezi sebou a neasistovat u toho... Dneska už lze, bez ohledu na večerní debatu, kterou ale také nezvládnete, jako ty ostatní, říci, že mu ubyl soupeř...“

Dodejme, že o tom, kdo usedne na prezidentský stolec budeme moci rozhodnout už zítra a pozítří. V případě, že nikdo z kandidátů neobdrží více než 50 % hlasů, přijde za 14 dní na řadu druhé kolo. To už o prezidentovi rozhodnout musí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nevolitelní, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 12.01.2023 14:03:51
Nerudová i Pavel jsou slabí jako vláda Fialy.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…