Na Okamuru si došlápli kvůli majetku. Poslanec slíbil, že chybu napraví

28.11.2013 12:47

Poslanec a předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura má problém, který se s ním táhne z doby jeho předchozího působení v Senátu. Okamura totiž nepodal včas své daňové přiznání. Mandátový a imunitní výbor Senátu, který je za jejich dodání odpovědný, proto musel začít konat.

Na Okamuru si došlápli kvůli majetku. Poslanec slíbil, že chybu napraví
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura, který je od pondělí poslancem, měl ve své předchozí ústavní funkci senátora porušit zákon. Na zasedání mandátového a imunitního výboru to uvedl jeho předseda Jiří Oberfalzer z ODS, který posléze poskytl informaci i ParlamentnímIistům.cz. Senátní výbor se následně obrátil na příslušný obecní úřad.

Senátoři úřad informovali, že Okamura jako senátor porušil zákon, když v zákonné lhůtě nepředložil výboru své majetkové přiznání. To přitom senátorům ukládá zákon.     

Sám předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura pro ParlamentníListy.cz vysvětlil, že nevěděl o specifické úpravě pro senátory, kteří pozbydou mandátu. Ti nepodávají majetková přiznání v řádném termínu, ale již do měsíce po zániku mandátu. Ten Okamurovi zanikl zvolením poslancem, v minulých dnech proto marně uplynula lhůta k podání přiznání.

„O této výjimce jsem nevěděl. Jelikož jsem letos v červnu splnil svou zákonnou povinnost za loňský rok, myslel jsem, že je tomu tak i v případě ukončení mandátu. Pochybení hned napravím a zítra přiznání podám,“ ujistil poslanec Okamura.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…