Na Šafrově fóru pochválili Fialu a Pavla Novotného, tváře nové ODS. A lidé píší do Řeporyjí, co si myslí

14.10.2019 19:01

Komentátor serveru Forum4.cz Vilém Besser pochválil předsedu ODS Petra Fialu za to, že se jasně zastal starosty pražských Řeporyjí a stranického kolegy Pavla Novotného. Podpořil ho při posezení u piva. I v kauze „komunistická mlátička Ondráček“. Novotný se podělil o jeden z dopisů, které mu píší lidé z různých koutů Česka. Raději se podívejte sami, co tam stojí...

Na Šafrově fóru pochválili Fialu a Pavla Novotného, tváře nové ODS. A lidé píší do Řeporyjí, co si myslí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala se starostou Řeporyjí Novotným

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) je znám tím, že nechodí pro ostrá slova daleko. Dokázal to znovu, když komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který jako příslušník bezpečnostních složek neváhal v roce 1989 použít násilí proti lidem toužícím po svobodě a byl připraven použít policejní obušek i proti ženám, častoval i dalšími ostrými výrazy. Kupříkladu poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek (TOP 09) nejednou označil Ondráčka za mlátičku. Novotný zašel ještě dál. Označil Ondráčka mimo jiné za „zm*da“.

Za to, že vyjevil svůj názor, se i sám Novotný dočkal urážek. Dopis plný vulgarit mu dorazil např. z Jablonce nad Nisou. Starosta Řeporyjí se o jeho obsah podělil na sociální síti Facebook.

„Židoprase Novotný si myslí, že bude napadat zvolené poslance, že tady má právo poroučet a překrucovat. Židoprase Novotný, ohol si tu smradlavou židáckou držku, šlo by to i benzínem. Benzín je sviňa. Zeptej se blba Paláácha,“ stojí v dopise v narážce na statečného studenta Jana Palacha, který obětoval svůj vlastní život, aby společnost přiměl k odporu proti sovětským okupantům. Psal se rok 1969.

V dopise dále stojí, že „každej pogrom na Židy byla správná věc“. Nechybějí ani další nenávistné projevy.

I kvůli tomu komentátor Vilém Besser na serveru Forum24.cz konstatoval, že je třeba se Novotného jasně zastat a předseda ODS prý udělal dobře, když se za Novotného postavil.

Šéf ODS jasně vyjádřil Novotnému v boji proti Ondráčkovi podporu. Podle anonymních rozumbradů na sociálních sítích a majitele jednoho provinčního TV kanálu jde o Fialův dvojí metr, na který dojel současný šéf hnutí Trikolóra. Nic takového se ovšem nekoná. Václav Klaus mladší byl ze strany vyloučen, protože dlouhodobě poškozoval její jméno. Navíc se postupně začalo ukazovat, že jeho názory se slučují spíš s SPD než s partají, kterou měl reprezentovat. Pavel Novotný byl předsedou podpořen, i když psal o tom, že by ‚Ondráček měl viset‘, protože každý rozumný člověk pochopil, že nejde o jeho vražedné sklony, ale především o akt vzdoru proti komunistům,“ napsal Besser.

„Teď se zkouší spolupráce profesora a protekčního spratka. Ačkoliv je tohle spojení z říše sci-fi, třeba je to právě ten způsob, jak okysličit krev v ODS a nalákat i voliče, kteří mají tuto pravicovou stranu zaškatulkovanou jako pouhý pozůstatek po starším z Klausů,“ doplnil komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…