Na Ukrajině byl zraněn další Čech. Přišel o několik prstů na noze

19.05.2023 6:30

Na Ukrajině utrpěl při nehodě zranění český dobrovolník. Muž, který pomáhal hlavně v dětských domovech a s humanitárními záležitostmi, absolvoval operaci a aktuálně by měl podstupovat další.

Na Ukrajině byl zraněn další Čech. Přišel o několik prstů na noze
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Rozbombardovaný most

„Je mimo ohrožení života,“ řekl dnes ČTK předseda spolku Zdravotní zajištění Jan Zamrazil. Spolek podle něj chystá sbírku.

Organizace o dalším zraněném Čechovi na Ukrajině, kde trvá ruská vojenská invaze, informovala na twitteru. „Měli nehodu, při které přišel o několik prstů na noze, má rozlámanou ruku, teď ho čeká další operace,“ doplnil na dotaz ČTK Zamrazil. Muž podle něj nebyl pod kontraktem, takže s ohledem na chybějící pojištění bude potřebovat odhadem 70 000 korun na léčebné výdaje.

„Zraněný dobrovolník na Ukrajině nebojoval, ale převážně pomáhal v dětských domovech a s humanitárními záležitostmi,“ sdělil Zamrazil. Působil v oblasti „směrem k Záporoží“, aktuálně se nachází na západě Ukrajiny. „Je mimo ohrožení života,“ uvedl Zamrazil.

V pondělí zemřel český medik, který byl v březnu vážně zraněn po zásahu šrapnelem na Donbase a poté v dubnu převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Podle dosavadních informací ministerstva zahraničí padli na Ukrajině při bojích proti ruské armádě dva čeští dobrovolníci. Jeden letos v březnu, druhý loni v červnu.

Zranění letos na jaře utrpěl na ukrajinské frontě český dobrovolník, který na sociální síti vystupuje pod přezdívkou Cohen Barbarian. Dnes na twitteru uvedl, že před zhruba deseti dny přišel o nohu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…