Na Ukrajinu dopadají rakety, český internet se otřásá hněvem. Ale zaznělo i něco jiného

10.10.2022 14:55 | Ze sítí

Ruské útoky na ukrajinská města nejsou zaměřeny na poškození vojenské infrastruktury, jde o vraždění civilistů a šíření strachu, uvedl v reakci na současné dění premiér Petr Fiala (ODS). Reakce na dnešní ruské útoky na Ukrajinu plní i sociální sítě. Jednu z nich připojil i právník Ondřej Šimíček, nebo také expremiér Andrej Babiš (ANO) či exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Na Ukrajinu dopadají rakety, český internet se otřásá hněvem. Ale zaznělo i něco jiného
Foto: Repro Twitter
Popisek: Centrum Kyjeva po raketových útocích (2022)

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Stepní Hitler, masový vrah a zločinec Putin nechal nad ránem ostřelovat desítky ukrajinských měst a vraždit nevinné civilisty. Ve spánku, při cestě do práce, když vedli děti do školky... Že je někdo proti české vládě, je naprosto v pořádku. Politické názory jsou různé, jako život sám a respektuji pluralitu názorů... Pokud je ale někdo takové nelidské, morálně zdegenerované prase, že je schopné šířit propagandu stepních banditů, nacistů dneška z Moskvy, nemá to nic společného s politickým názorem,“ zmínil Šimíček, že je to buď ukázka naprosté tuposti a důkazu, že manipulace a vymývání mozků ‚alternativní pravdou‘, tedy nepřátelskou propagandou, na něj funguje, nebo absolutní absence páteře a vnímání reality, nebo cílená kolaborace s teroristickým zločineckým režimem.

„Jiné vysvětlení není. Takoví lidé nechť se seberou, narukují do skřetí armády a jdou s kadyrovci znásilňovat ukrajinské děti. Stali se z nich paraziti demokracie a protičeští zločinci. Znovu opakuji, je v pořádku nesouhlasit s vládou Petra Fialy. Je v pořádku mít jiné politické preference. Je to úplně přirozené. Každý vidí svět jinak. Kdo vidí svět protičeskou a proruskou optikou – tedy všichni podpůrci ‚vlasteneckých stran‘, které volají po kolaboraci s Ruskem, to není jiný názor... To jsou lidé, kteří přímo ohrožují bezpečnost a budoucnost všech občanů ČR. Jsou to pomatení demonstranti z Václaváku, kteří tam hajlují s Gazpromem a mávají sovětskými vlajkami, jsou to bývalí estébáčtí udavači, agenti a důstojníci, kteří dodnes ovlivňují životy nás všech (Štramberk by mohl vykládat),“ zmínil Šimíček.

„Jsou to ti, co blábolí o míru, přitom chtějí přestat pomáhat oběti. A jsou to ti, co lžou, že se na Ukrajinu doplácí. Ten poslední bod je zásadní. Kdo tvrdí, že ČR na Ukrajinu doplácí, je sprostý lhář. Na Ukrajinu od nás už zamířilo vybavení, zbraně a další pomoc v hodnotě 43 miliard. Darovali jsme jim asi za 3 miliardy... 40 miliard je nákup a ty peníze se vracejí do české ekonomiky, firmy, které se na tom podílejí, odvádějí daně, lidé mají práci... Nejlepším národním zájmem v době blízké války je vyzbrojování oběti. Demokratického a suverénního státu Ukrajina, který byl napaden nelidskými, teroristickými bandity z Ruska. Česko vyzbrojuje oběť. Je to čisté dobro,“ zakončil Šimíček.

„Reakce k situaci na Ukrajině – je třeba ihned zahájit jednání s Putinem o mírovém řešení, protože řešením nejsou gesta ani eskalace válečného konfliktu, který ohrožuje celou Evropu,“ podotkla také senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

„Každého normálního člověka děsí eskalace války. Jenže historie nezačala 24. února 2022 ve čtyři hodiny ráno. Ukrajina sklízí plody dlouholeté americké a eurounijní politiky. A řešení přitom bylo tak jednoduché. Už v roce 2014. Ukrajinská neutralita a autonomie Donbasu,“ zmínil dále představitel Trikolory Petr Štěpánek.

„Putin několikrát zdůraznil, že řídí celou operaci. Odpovědnost za útoky na civilisty tedy padá přímo na jeho hlavu. Masivní ostřelování obytných zón nemá z vojenského hlediska smysl. Je to politické rozhodnutí s cílem pomstít se co největší zkázou na lidských životech. Barbarství,“ poznamenal kandidát na prezidenta Petr Pavel.

„Odsuzuji naprosto barbarské raketové útoky Putinova režimu namířené na civilní obyvatelstvo ukrajinských měst. Toto je prachobyčejná msta na bezbranných. Takovou agresi nemůže omluvit nic,“ zmínil také expremiér Andrej Babiš (ANO).

Dnešní útoky okomentoval také exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Když v r. 1940 nebyl Hitler schopen zlomit hrdinnou RAF, nařídil bombardovat Londýn. Odpověděl mu ještě semknutější odpor celého národa. Věřím, že tohle dopadne stejně, že Putin bude sdílet Hitlerův osud a bude umírat ve stejné hrůze a beznaději,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…