Na Vysočině letos policie našla 114 nelegálně pracujících cizinců

06.07.2017 12:32

Při letošních kontrolách firem na Vysočině policisté zjistili 114 nelegálně pracujících cizinců. Nejčastěji pocházeli z Ukrajiny a Moldavska, převážně je dodaly pracovní agentury. Počet ilegálně pracujících cizinců už je teď vyšší než za minulý rok, kdy bylo v kraji evidováno 85 takových případů. Osm Ukrajinců bez patřičných dokladů zjistila policie minulý týden v pátek v průmyslovém podniku v Nové Vsi na Třebíčsku, sdělila dnes ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Na Vysočině letos policie našla 114 nelegálně pracujících cizinců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zemní práce

„Jednalo se o sedm mužů a jednu ženu,“ uvedla Čírtková. Cizinci předložili doklady s vylepeným platným vízovým štítkem vydaným v Polsku, ale neměli dokumenty pro práci v Česku. „Byli zajištěni a eskortováni na odbor cizinecké policie, kde s nimi byly zahájeny úkony správního řízení ve věci správního vyhoštění, sdělila mluvčí.

Cizinecká policie kromě firem kontroluje i ubytovací zařízení. „Máme vytipovány lokality, kde jsou v současné době ubytováni ve větším množství agenturní zaměstnanci,“ uvedl vedoucí cizinecké policie v kraji Leoš Švarc. Jde především o pracovníky z Rumunska, Bulharska, Maďarska, Ukrajiny a Moldavska. Kromě nelegální práce přibývají i případy porušování zákona cizinci. Policie se podle Švarce také zaměřuje na odhalování účelových sňatků a na případy napomáhání k neoprávněnému pobytu.

Poptávka po zahraničních pracovnících ve firmách stoupá kvůli nízké nezaměstnanosti, která na Vysočině v květnu klesla na 3,5 procenta. Úřad práce ale ve stejné době v tomto kraji evidoval více než 6500 volných pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…