Na dnešním zastupitelstvu Prahy se možná budou odvolávat radní

17.05.2018 6:07

Na dnešním jednání pražského zastupitelstva se zřejmě nakonec nebude projednávat další osud Libeňského mostu, je však možné, že zasedání nepřežije současná vládní koalice. Hnutí ANO podle kuloárních informací zvažuje, že předloží zastupitelům návrh na odvolání radních Jany Plamínkové a Petry Kolínské z Trojkoalice. To by znamenalo konec koaliční smlouvy. Šlo by o vyvrcholení dlouhodobých sporů mezi ANO a ČSSD na jedné a Trojkoalicí na druhé straně.

Na dnešním zastupitelstvu Prahy se možná budou odvolávat radní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

Původně se měl na dnešním jednání projednávat plán na zbourání Libeňského mostu, radní však v úterý tento bod z programu stáhli. Právě kvůli otázce Libeňského mostu se koalice dostala do nynější krize. Strany od začátku května jednají v takzvaném dohodovacím řízení, které vyvolalo ANO. Zastupitelé za Trojkoalici podle něj porušili koaliční smlouvu.

Zástupci opozičních ODS a TOP 09 ve středu uvedli, že jsou za určitých podmínek ochotni podpořit fungování menšinové rady bez podpory hlasů Trojkoalice. V případě návrhu na odvolání radních budou obě opoziční strany hlasovat pro, sami ho však navrhovat nebudou.

Na programu dnešního jednání je například zakázka na rekonstrukci Václavského náměstí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…