Na jednání vlády bylo dusno. Prý za to mohl guvernér Singer

13.03.2014 17:07

Na jednání vlády bylo prý ve středu dusno. Vláda chtěla přesvědčit guvernéra České národní banky Miroslava Singera, aby vyslovil souhlas se zřízením centrálního registru účtů. To se jí ale nepodařilo, píší Novinky.cz.

Na jednání vlády bylo dusno. Prý za to mohl guvernér Singer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Večerní jednání vlády

Registr by podle Sobotkovy vlády přispěl k omezení daňových úniků. Stát by v případě jeho zřízení měl kontrolu nad všemi účty fyzických a právnických osob včetně údajů o tom, kolik peněz na nich je uloženo.

Příliš vysoké náklady

Singer centrální registr odmítá s poukazem na příliš vysoké náklady, které by s ním stát měl. Navíc upozorňuje, že už v současnosti může policie o tyto údaje banky požádat.

Dohodou s guvernérem ČNB byl za vládu pověřen vicepremiér Andrej Babiš. Na straně Singera je i Česká bankovní asociace. Ta nynější systém považuje za funkční a poukazuje na relativně nízké náklady, které jsou s ním spjaty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…