Na podporu Bohuslava Sobotky vznikla petice

11.02.2016 12:49

Zrodila se petice na podporu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ti, kteří ji podepíšou, dávají najevo, že podporují celoevropská řešení současných krizí. Stojí tak i za premiérem Sobotkou, jenž celoevropská řešení upřednostňuje. Autoři petice předsedovi vlády radí, jak by měl postupovat v řešení uprchlické krize. O kvótách tam nenajdete ani slovo. Zato obsahuje tezi, že EU krizi ustojí, zůstane v dnešní podobě a bude ještě silnější.

Na podporu Bohuslava Sobotky vznikla petice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Prvním krokem má být „bezodkladné zahájení jednání o REPATRIACI EKONOMICKÝCH MIGRANTŮ z Evropy do zemí původu, s cílem vyslat jasný signál o jednotném postupu Evropské unie“. Současně se má dostat pomoci válečným uprchlíkům, ale nejlépe v Turecku a Jordánsku, čili mimo hranice EU. Stranou řešení problému nesmí zůstat ani zavedení jasných pravidel pro azylanty, jaká známe např. z Austrálie. Sluší se dodat, že azylová politika u protinožců je velmi přísná.

Výčet doporučených opatření tím ale nekončí. Ti, kteří petici podepíší, požadují dále „vytvořit širokou koalici států, která zajistí VOJENSKÉ ŘEŠENÍ A SPRÁVU postižených regionů. Pouze mír na Blízkém východě a vymýcení radikálního islamismu je dlouhodobým řešením“.

Text petice naleznete zde

Pátým požadavkem, který by měl podle představ autorů petice prosazovat předseda české vlády, je uznání rovnosti umírněného islámu s jinými náboženstvími. Ale jen umírněného islámu, radikální odnože, které slouží k ospravedlnění zabíjení či vydírání, nemají v civilizovaném světě co pohledávat.

Nakonec EU nesmí šetřit penězi na potření levicového a pravicového extremismu. Historie nám už ukázala, jak to může dopadnout, když tuto otázku zanedbáme.

„Migrační vlna je důkazem, že Evropské hodnoty nejsou prázdným pojmem, jak se nám někteří snaží namluvit. Věříme, že Evropská unie své úkoly zvládne, odrazí útoky nepřátel a dříve či později vyjde ze zkoušky nezmenšená, silná a prosperující,“ stojí v závěru petice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…