Na podporu Drahoše se dnes po celé ČR uskuteční desítky koncertů

24.01.2018 6:24

Na podporu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše se dnes po celé České republice uskuteční téměř tři desítky koncertů. Naplánovány jsou třeba v brněnské hudební kavárně Stará Pekárna, v pražském Lucerna Music Baru, v Českých Budějovicích či v Liberci, připomněla ČTK.

Na podporu Drahoše se dnes po celé ČR uskuteční desítky koncertů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duel kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše a Miloše Zemana v Hudebním divadle Karlín

Seznam hlavních dnešních akcí i doprovodných událostí je na internetové stránce www.spolecnetodame.cz.

Koncerty podle spoluorganizátora akcí Robina Suchánka vznikají spontánně díky dobrovolnickým skupinám na sociálních sítích. Zakladatelka facebookové komunity Dobrovolníci pro Jiřího Drahoše Jana Plavec uvedla, že s přáteli hledali cestu, jak Drahošovi po prvním kole pomoct. Jeho podporovatele se proto pokusili propojit na sociálních sítích. „Dnes je ve skupinách na 4500 aktivních dobrovolníků, kteří přejali iniciativu a pořádají nejen kontaktní kampaň, roznos letáčků, ale i nejrůznější koncerty, běhy a další akce,“ uvedla.

Hlavním dnem aktivity určili dnešek, kdy bude 25 koncertů vesměs s volným vstupem. Například v pražské Lucerně od 20:00 vystoupí skupina MIG 21, Ester Kočičková nebo Leona Machálková. V Liberci v klubu Bedna přislíbili vedle hudebních vystoupení účast Drahošův protikandidát z prvního kola Michal Horáček a hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN). Další z protikandidátů Pavel Fischer uspořádá hudební večer na podporu Drahoše ve svém volebním štábu ve Španělské ulici na Vinohradech.

V plzeňské Papírně se uskuteční setkání, kterého se zúčastní Drahošova manželka Eva, další z bývalých soupeřů v prezidentské volbě Marek Hilšer nebo hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…