Na sjezdu pražské ODS je horko. Mluví se o vyhrožování

03.03.2013 20:45

V sídle ODS na Pankráci se v neděli večer narychlo sešla regionální rada pražské ODS, která má vyřešit situaci, kdy byla zrušena dvě oblastní sdružení na Praze 4 a Praze 12. V budově však vypukly nepokoje, velké části členů ODS byl zamezen vstup.

Na sjezdu pražské ODS je horko. Mluví se o vyhrožování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Andrea Vlásenková tvrdě zaútočila na Filipa Dvořáka a Bohuslava Svobodu, že jí jako člence výkonné rady bylo vyhrožováno Dvořákem,“ informuje zdroj ParlamentníchListů.cz. Vlásenková je také místopředsedkyně oblastního sdružení ODS na Praze 14.

Regionální rada se sešla prodiskutovat zrušení dvou pražských oblastních sdružení – na Praze 4 a Praze 12. Ve čtvrtek o tom rozhodla Výkonná rada strany. Starosta Prahy 4 Pavel Caldr poté ParlamentnímListům.cz popsal, že o zrušení nebyl dopředu informován. „O nás bez nás řekli, že jsme něco udělali, nastal soud a soud rozhodl o trestu smrti bez možnosti odvolání, za naší nepřítomnosti,“ uvedl.

Navíc prý nedostali adekvátní vysvětlení. Jak dnes uvedl primátor Svoboda, o řešení situace na Praze 4 se prý poradil se svým bratrem, který tam bydlí. "Bohuslav Svoboda přiznal, že žádné orgány strany neprojednaly zrušení dvou oblastí v Praze," doplňuje zdroj ParlamentníchListů.cz.

I starosta Caldr stejně jako Vlásenková hovořil o možném nátlaku v ODS. Vysvětloval totiž, že kvůli zrušení sdružení se organizace hodlají obrátit na smírčí výbory. „Trochu se domnívám, že vedení ODS bude tlačit na členy smírčích výborů, aby je podrželi. Naprosto veřejně říkám a stojím si za tím, že bude činěn nátlak, protože si neumím představit, co by se stalo, kdyby smírčí výbor rozhodl, že Výkonná rada nečinila v souladu se stanovami,“ dodal Caldr.

Primátor chce do čela Bendu

Nedělní sjezd regionální rady měl také vyřešit obnovu oblastních sdružení. Podle primátora Svobody by měl Prahu 4 obnovit poslanec Marek Benda a Prahu 12 senátor Tomáš Grulich. Ze sdružení přitom zaznívá, že jde o mocenský boj a o odplatu za kritiku politiky vedení ODS. Svoboda je totiž dlouhodobým podporovatelem předsedy Petra Nečase.

V červnu roku 2011 přitom Výkonná rada zrušila i oblastní sdružení na Praze 1, v jeho čele byl právě Filip Dvořák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…