Na sněm Dobešova sportovního hnutí dorazili Jansta i mistři světa

25.05.2013 12:06

V Praze se v sobotu uskutečnil první celostátní sněm hnutí PRO Sport a Zdraví, které v čele s exministrem školství Josefem Dobešem usiluje o uznání sportu za veřejně prospěšnou činnost, jeho větší finanční podporu a lepší systém výchovy mladých talentů. A na místě se to sportovci jen hemžilo. Dorazil hokejový mistr světa z Vídně Robert Kysela či mistr světa v krasobruslení ve sportovních dvojicích René Novotný.

Na sněm Dobešova sportovního hnutí dorazili Jansta i mistři světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš ve své kanceláři

Dobeš na akci přilákal i bývalého cyklistického reprezentanta Ondřeje Sosenku či mistryni světa na kladině z roku 1989 Věru Černou. Dorazil i šéf České unie sportu Miroslav Jansta, kterého pochválil za jeho snahu očistit sport v očích české veřejnosti. „Máme společný zájem pozvednout sport,“ reagoval zase Jansta na Dobešovo nové hnutí.

Dobeš při své řeči upozornil na své bývalé činy. „Jako ministr školství jsem nikdy neškrtal ve dvou položkách. Na platech učitelů a i v nejtěžší situaci jsem nikdy nesáhl na peníze pro sport," prohlásil bývalý místopředseda Věcí veřejných Dobeš. Serveru iDnes.cz navíc řekl, že jako hnutí budou kandidovat do Sněmovny i v komunálních volbách.

Dále ve svém vystoupení Dobeš řekl, že sport ani zdravý životní styl není prioritou v české společnosti. Byť za problémy ve sportu Dobeš označil ztrátu Sazky, doping nebo korupci, není prý vše ztraceno. „I mezi politiky jsou ostrůvky pozitivní deviace,“ prohlásil exministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…