Na ulicích už zřejmě brzy opět potkáte „pána s koblihami"

17.08.2014 19:30

Loňské volby do sněmovny ukázaly, že přímý kontakt s voliči v ulicích může přinést patřičné ovoce. Politici s ním proto počítají i před podzimními senátními a komunálními volbami. V ulicích tak zřejmě znovu potkáme „pána s koblihami“. Na tento typ kampaně hodlají vsadit především menší strany a politická hnutí. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Andreji Babišovi opět pomůže známá agentura.

Na ulicích už zřejmě brzy opět potkáte „pána s koblihami"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na kontaktní kampaň před podzimními volbami budou sázet lidé z hnutí Pro Prahu, stejně tak jako lidé z hnutí Žít Brno. „Hodně se budeme soustředit na komunikaci na sociálních sítích, kde se pohybuje velká část naší cílové skupiny. Ale samozřejmě povedeme i klasickou uliční kampaň, na tu se chceme hodně soustředit," potvrzuje lídr společné kandidátky Žít Brno a Pirátů na brněnský magistrát Matěj Hollan. „Ukazuje se totiž, že oslovování lidí je nejefektivnější, zvlášť ve chvíli, kdy na kampaň nemáme takové prostředky jako velké strany," dodává aktivista.

Stranou ale nechtějí zůstat ani velké strany. Petr Dolínek z ČSSD slibuje, že voliči budou představitele strany potkávat i v ulicích. Dojde ale i na další komunikační kanály, jako jsou billboardy či telefonická kampaň. ČSSD plánuje jen v Praze na 400 setkání s voliči.

Vládní ANO znovu plánuje, že ministr financí Andrej Babiš bude znovu v ulicích rozdávat koblihy a točit zmrzlinu. Kampaň mají naplánovanou i TOP 09 a ODS. Vzhledem k charakteru komunálních voleb i ony plánují setkávání s voliči v ulicích.

Trochu zkrátka teď přijdou reklamní agentury. Strany se v těchto volbách spoléhají především na své vlastní síly. Existují ale dvě výjimky. Americká agentura Penn Schoen Berland a spolu s ní i poradce Alexander Braun budou pomáhat Babišovu hnutí ANO. Agentury Taktiq a Mediacom budou ku pomoci bývalému pražskému primátorovi Janu Kaslovi a jeho uskupení 65 Demokratů Jana Kasla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…